Nagyvilág

Kaliforniában mostantól hivatalosan is ünneplik a Transznemű Történeti Hónapot

Az LMBTQ közösség láthatóságának újabb győzelmeként könyvelhető el, hogy Kalifornia az első állam, amely elismeri a Transznemű Történeti Hónapot. A döntés szeptember 7-én született, miután az állami képviselőház megszavazta az 57-es képviselőházi határozatot – amelyet először Matty Haney képviselő terjesztett elő.

Az elfogadott határozat értelmében a nyugati parti állam 2024-től az augusztus hónapot Transznemű Történeti Hónapként ismeri el. Mielőtt az egész államra kiterjedő elismerést kapott volna, a transz-inkluzív hónapot önállóan olyan városokban ismerték el, mint San Francisco és Santa Clara.

Nem sokkal a szavazás után Haney és transzaktivisták egy csoportja sajtótájékoztatót tartott, hogy megünnepelje az intézkedését. „Az egész országban tapasztaljuk a transz közösség elleni támadásokat, de nem csak más államokban” – mondta Honey Mahogany, a San Franciscó-i Demokrata Párt elnöke és a RuPaul’s Drag Race ötödik évadának indulója.

Még itt, Kaliforniában is tapasztalunk erőszakos cselekményeket, még mindig látunk kísérleteket a közösségünk elleni jogalkotásra.” Mahogany azzal folytatta, hogy a Transznemű Történeti Hónap lehetővé teszi a transz közösség számára, hogy felvilágosítást adjon az embereknek egy olyan időszakban, amikor a félretájékoztatás és a transzellenes retorika egyre inkább elharapódzik.

Amióta létezik Kalifornia, azóta vannak itt transznemű emberek. Hozzájárulnak a közösségükhöz, történelmet írnak, bővítik a polgári jogokat, és segítenek egy olyan Kaliforniát építeni, amely befogadóbb és virágzóbb mindenki számára.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt Haney (@matthaneysf) által megosztott bejegyzés

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin