Nagyvilág

Joe Biden államából kerülhet ki az Egyesült Államok Kongresszusának első transznemű képviselője

Sarah McBride, a Delaware-i állami szenátus tagja hétfőn bejelentette, hogy képviselőjelöltként kíván indulni a következő választásokon, méghozzá a szövetségi Képviselőházba. Megválasztása esetén ő lenne az ország első transznemű kongresszusi képviselője.

Egyértelmű, hogy sokszínűségre van szükség ahhoz, hogy ne csak egészségesen működő demokráciát biztosítsunk, hanem valóban az emberek javát szolgáljuk” – mondta a The News Journalnak adott interjúban.

Bár McBride tisztában van azzal, hogy történelmet írhat, ha megnyerné a képviselőházi választást, de „végső soron nem azért indulok, hogy transznemű kongresszusi képviselő legyek” – mondta.

Hasonló hangot ütött meg az állami szenátusi kampánya során, amelyben „szenátornak nevezte magát, aki történetesen transznemű” – írta a lap.

McBride Delaware egyetlen képviselői helyéért indul, amelyet jelenleg Lisa Blunt Rochester demokrata képviselőnő foglal el, aki a múlt héten jelentette be, hogy indul a visszavonuló Tom Carper szenátor – így az ő eredeti képviselőházi helye felszabadul. Mindkét választást jövőre tűzték ki.

A 32 éves McBride több mint egy évtizeddel ezelőtt kezdte politikai karrierjét, amikor gyakornokként ő lett az első nyíltan transznemű személy, aki az Obama-kormányzatban dolgozott. Tagja volt a Trans United for Hillary irányítóbizottságának is, amely csoport célja az volt, hogy a transz embereket és támogatóikat megszervezze Hillary Clinton 2016-os elnökjelöltségének támogatására.

Három évvel ezelőtt McBride az állami szenátusi választáson a szavazatok több mint 70 százalékát szerezte meg wilmingtoni körzetében – a következő választáson, egy évvel ezelőtt már nem volt kihívója.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sarah McBride (@sarahemcbride) által megosztott bejegyzés

 

Érdekesség, hogy Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke korábban 36 éven át képviselte Delaware államot a szövetsége szenátusban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin