Itthon

Jakab Péter kifejtette, miért ellenzi a szivárványcsaládokat

A YouTube-on nagy sikerrel futó ZSHOW time vendége volt Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnökjelölt-jelöltje.

Az ellenzéki oldalon javában folyik az előválasztási kampány, a jelöltek (legyen szó miniszterelnökjelöltekről, vagy országgyűlési képviselőjelöltekről) rendszeresen adnak interjút a média szereplőinek.

Ennek egyik állomásaként beszélgetett Osváth Zsolt Jakabbal. Az egyórás beszélgetés során számos aktuális témát érintettek – így a szivárványcsaládokat is. Már a YouTube-ra feltöltött videó címe is beszédes: „Én nem értem egy gyereknek hogy lehet két apja.

A politikus az ellenzéki összefogásban ma az egyetlen pártvezető (és a Jobbik az egyetlen párt), aki nem támogatja az azonos nemű párok örökbefogadását. A műsorvezető, aki maga is állami gondozott volt, és nyíltan meleg, részletesen kérdezte Jakabot arról, miért áll így ehhez a kérdéshez.

Osváth kifejtette, hogy volt intézeti gyerekként őt nem tudja senki meggyőzni arról, hogy jobb helye van állami gondozásban egy gyereknek, mint egy családban, még akkor is, ha a család két nőből vagy két férfiból áll. Jakab azonban nem tud engedni álláspontjából, nem tér el a Szentatya és a keresztény egyház hivatalos nézetétől. Szerinte ha a „minőségi” kritériumban (egy anya és egy apa) enged az állam, akkor nincs megállás, és a „mennyiségi” oldalon is kiengedik a szellemet a palackból (tehát három, négy, öt apja is lehet majd egy gyereknek).

Az az egészséges, ha egy gyerek lát anya- és apamodellt” – hangsúlyozta. Amikor arra terelődött a kérdés, hogy azoknak a gyerekeknek is jobb-e, ha intézetben maradnak, akiket heteroszexuláis házaspárok jó eséllyel nem fognak örökbe fogadni (például egy hatéves, hallássérült roma lányt), a Jobbik elnöke terelni kezdett és arról kezdett beszélni, hogy a gyermekvédelmet kell erősíteni, a „bemeneti oldalon” kell megakadályozni, hogy ezek a gyerekek intézetbe kerüljenek a saját családjukból.

Jakab hangsúlyozta, hogy véleménye szerint nem ezekkel a szerinte szimbolikus, a magyar társadalom nagyobb részének nem húsba vágó, de az ellenzékben töréspontokat képező témákkal kellene foglalkozni a kampányban.

A teljes beszélgetés megtekinthető YouTube-on:

 

 

Borítókép: ZSHOW time, YouTube

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin