Hírek

Idén először ünnepel pride-ot a párizsi Disneyland

Hivatalos: a párizsi Disneyland idén először megszervezi a maga pride ünnepségét.

A francia fantáziabirodalom – összefogva a Greatdays Travel Grouppal – nem hivatalosan már a korábbi években is kínált úgynevezett pride élménycsomagokat, de az idei évtől az egész egy új szintre lép.

Látogatók a „Gay Days”-en az orlandói (Florida) Disneylandben 2003 nyarán

Az eseményre, amely a Disneyland honlapja szerint a „sokszínűség örömét hozza el”, június elsején kerül sor és lesz például felvonulás, zenés-táncos buli, valamint a különböző attrakciók is késő estig a látogatók rendelkezésére állnak majd.

Öltözz úgy mint egy álom, érezd magad felhőtlenül és tapasztald meg a Walt Disney Studio Parkot úgy, mint soha korábban – hangosan, büszkén és a szivárvány minden színében tündökölve” – csábítanak a szervezők.

Bár az európai Disneylandben ez az első alkalom, a tengerentúlon már egy ideje hagyománynak számít kimondottan azonos nemű párok és szivárványcsaládok számára tematikus napot tartani.

Így ünnepelte Disneyland idén a maga „pride”-ját – Humen Online

A kaliforniai Anaheim ad otthont a világ legelső Disneylandjének (az átadás dátuma: 1955. július 17.) és bár sokan nem tudják – bár a hely nyitottságát mi is több alkalommal bemutattuk -, az élménypark huszonegy éve minden ősszel önálló hétvégét szervez az LMBTQ-közösség tagjainak és barátaiknak. Idén e hétvége október 5-7.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin