HírekKultúra

HUMAN.GAMER – Interjú a titokzatos magyar fotóssal

A titokzatos HUMAN.GAMER fiatal férfimodelljeiről készült merész, de minden esetben ízléses képeivel hamar a magyar LMBTQ közösség egyik ígéretes kedvence lett. A kortalan és arctalan fotóstól megtudtuk, miért inkognitóban dolgozik, miért imádták volna a régi művészek az Instagramot, és hogy mennyire szabják meg modelljei a ruhák mennyiségét.

Mikor kezdted a fotózást, mindig is fiúk voltak a kamerák előtt? 
Két évvel ezelőtt kezdtem. Kezdetben ugyan fotóztam lányokat is, de végül csak a fiúkra kezdtem fókuszálni.
Inkognítóban vagy. Miért van ez? 
Úgy gondoltam a munkáim fontosabbak, minthogy mögéjük rakjak egy arcot. Azt szerettem volna, hogy a követőim a képeimre koncentráljanak. Aki bekövet az ne azért tegye, mert szimpatizál velem, hanem sokkal inkább azért, mert tetszik neki a művészet, amit csinálok.
Csak az Instagramon publikász? 
Az Instagram egy fantasztikus felület. Bármelyik nagy művész a múltból értékelte volna, ha a munkáival nem kell galériákat és magazinokat megkeresnie. Mivel a célközönségem az új fiatal generáció így magától értetődő, hogy a számukra legelérhetőbb felületen publikálok. Előfordulhat, hogy később máshol is találkozhattok majd a munkáimmal, de egyelőre az Instagramot tökéletes felületnek érzem.
Miért pont a srácok? Miért pont ilyen srácok? Mondhatjuk, hogy van egy modell fajta, akivel dolgozol? Fiatal, vékony klasszikus nyunyó, ha úgy tetszik? 
Egyszer egy filmben azt hallottam, hogy a nőknek a múltjuk érdekes, míg a férfiaknak a jövőjük. Fokozottan érdekel a felnőtté válás időszaka, az a kor, amikor még bármi megtörténhet és amikor minden lehetőség adott arra, hogy naggyá válunk. Ez persze minden embernek mást jelent, de mindenki nosztalgiával gondol vissza a kamasz évekre. Én legalább is mindenképp. A fényképekkel a pillanatot ragadom meg, nos ebben az esetben ez több mint egy pillanat ez a lehetőségeknek állít emléket. Hogy miért pont vékony a fiúk? Azért mert erről szól a századunk. Az ideálokról. Még ha nem is valljuk be önmagunknak, mindannyian hasonlítani akarunk valakire. A tökéletesség iránti vágyunk visz előre minden nap.
Nem tűnhet túl fiatalnak a fiatal, itt mennyire kell vigyázni? 
A modelljeim elmúltak tizennyolc évesek. Ügyelek arra, hogy a fotók senki számára ne tűnjenek kompromitálónak.
Mi a célja a fotóknak? Egyszerűen megmutatni hogy ezek a srácok ennyire szépek? 
A szépség nem definiálható ennyire egyszerűen. Mint, ahogy már feljebb említettem, művészi szinten egy fiatal test teljesen más üzenetet hordoz, mint egy idősebb. Nem csak izmos testeket fotózok, a hangsúlyt a fiatalkora helyeztem, ha ezt egyesek szépnek látják, az azért van, mert mindenki szeretne fiatalnak tűnni. A szépséget sokszor a fiatalsággal azonosítjuk.
Vannak bátrabb beállítások is. Hol szabod meg a határt, vagy a modellek szabják meg? 
Sosem kérek olyat a modelljeimtől, amit ők nem szeretnének. A srácok határozzák meg, hogy mennyi ruhát szeretnének levenni. Aki ismeri a munkáimat, az pontosan tudja , hogy milyen stílusban dolgozom, előre tudja milyen fotók fognak készülni.
Ha szeretne valaki saját fotókat, mit kell tenni? Sok a jelentkező? 
A modelljeim leginkább az Instagramon tudnak elérni, a jelentkezők száma pedig az utóbbi időben jelentősen megnövekedett.
Van nagy terv a fiókkal, lenne esetleg egy álom? 
Az hogy létrehoztam a profilt, azzal már egy álom valóra vált. A jövőben talán szeretnék majd egy kiállítást, de úgy gondolom addig még sokat kell dolgoznom.
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin