Itthon

Homofób tartalmakat posztolt a Magyar Vöröskereszt egyik vezetője

 

A Magyar Vöröskereszt Vas- és Veszprém megyei igazgatója, a fideszes önkormányzati képviselő Baráth Gábor több homofób bejegyzést is közzétett a Facebook-oldalán, vette észre a Telex. Amikor a hírportál rákérdezett a szervezetnél, hogy az ilyen jellegű megnyilvánulások mennyire elfogadhatóak számukra, a politikus egyszerűen átállította a profilját, hogy azt csak az ismerősei láthassák.

Baráth egy Hofi-idézetet megosztva úgy véli, hamarosan jó eséllyel „kötelezővé teszik a buziságot”; a szivárványzászló mellé hányós emojikat posztolva osztotta a hírt, hogy az amerikai okmányokban bevezethetik a harmadik nemet; valamint „a gyermekeket a szivárványos mocsoktól” óvó nagymamának gratulál. Baráth a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje volt a 2019. őszi önkormányzati választáson, de akkor a független jelölt nyert, Baráth azóta helyi képviselő.

A Telex szerette volna megtudni, mennyire egyeztethetőek össze ezek a megnyilvánulások a Magyar Vöröskereszt szellemiségével. A hírportál kérdésére azt válaszolták, hogy elhatárolódnak a homofób bejegyzésektől, az ugyanis „Baráth Gábor magánvéleménye, és nem a szervezet nézeteit tükrözi”.

„Semmilyen kirekesztő és megkülönböztető álláspontot nem tartunk elfogadhatónak! Időközben kollégánk a kérdéses posztjait törölte személyes közösségi médiaoldaláról, amelyen egyébként a szervezet semmilyen módon nem szerepelt. A Magyar Vöröskereszt emlékeztetni fogja munkatársait az etikai kódexében és az alapelveiben foglaltakra és azok betartására” – írták.

A szervezet ezen túl nem tartotta fontosnak, hogy akár a hivatalos oldalán, akár a közösségi médiában elhatárolódjon Baráth megnyilvánulásaitól.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin