Hírek

Homofób támadás érte a legismertebb görög HIV-szűrőállomást

Homofób támadás érte hétfő hajnalban a Checkpoint görög szexuális egészséggel foglalkozó LMBTQ szervezet athéni központját. A bűncselekményt a görög kormány sajtónyilatkozatban ítélte el.

Az ismeretlen tettesek tűzet gyújtottak az irodában, amely a főváros forgalmas, turisták által is sűrűn látogatott Monastiraki negyedében található. A tűzoltók szerencsére időben kiértek és eloltották a tüzet, mielőtt az tovább terjedt volna a második emeletre, vagy a szomszédos épületekre.

 

A kiégett iroda

 

A Checkpont rendkívül fontos szerepet játszik a görög LMBTQ közösség életében. Évente 100 ezer ingyenes HIV szűrést végeznek és az összes görög HIV-eset 30 százalékát náluk diagnosztizálják. A szervezet munkatársai és önkéntesei felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem csak egy épület elleni szimpla támadás volt, hanem nekik és az egész közösségnek szólt.

De üzenik a támadóknak: nem rettennek meg és a szivárványzászló is ugyanúgy lobogni fog az iroda teraszán, mint eddig. Az ügyben hatósági eljárás indult, a kormánypárt egyik parlamenti képviselője is a helyszínre látogatott és támogatásukról biztosította a Checkpointot.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin