Hírek

Homofób támadás áldozata lett Moszkvában Hovi Star

Hovi Star, az Eurovíziós Dalfesztivál izraeli indulója Moszkvában készült reklámozni versenydalát, a Made of Starst, de a moszkvai repülőtéren a rendőrség homofób támadásának áldozata lett.

Hovi-star_640x345_acf_cropped-1

Oroszország nem éppen a legtoleránsabb országok között van, ha az LMBT jogokat nézzük, hiszen 2013-ban fogadták el azt a törvényt, amely tiltja a „nem természetes szexuális viselkedés reklámozását”. Miután ezt Vlagyimir Putyin aláírta, megnövekedtek az LMBT közösség elleni támadások az országban. Hovi Star, az Eurovíziós Dalfesztivál izraeli versenyzője szinte be se tette a lábát Oroszországba, máris atrocitás áldozata lett.

A reptéri ellenőrzésen az énekestől elvették útlevelét, majd eltépték azt. A máltai televíziónak úgy fogalmazott: „Lehet, hogy a moszkvaiak nehéz időket élnek meg az olyan emberekkel, mint én. Talán mert meleg vagyok, vagy mert így öltözködök, vagy mert sminkelem magam, nem tudom.”

Hovi Star nem érti, hogyan történhetett meg egy ilyen az Eurovíziós buborékban, ami körülveszi, hiszen dala az egyenlőségről szól, hogy mindenki ugyanolyannak születik és ugyanúgy fog meghalni.

„Egy leckének fogom fel ezt, nem személyesként élem meg. Ugyanúgy szeretem Szergej Lazarovot és Oroszországot. Nem egy szép élmény volt, de élek, tanulok belőle, továbblépek és mosolygok” – mondta az énekes.

Az incidens után Star folytatta az oroszországi turnéját, előtte viszont az izraeli nagykövetségre kellett mennie új útlevélért. Az énekes azt is elmondta, reméli, hogy a május 14-én Stockholmban megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál finalistái között szerepel majd. Az előzetes felmérések szerint viszont az orosz induló Szergej Lazarov kerül ki majd győztesen.

A homofób támadást a moszkvai repülőtér nem kommentálta.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin