Hírek

A homofób cukrászda mellett áll ki Trump kormánya

Az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma egy, a Legfelsőbb Bíróság elé került ügyben annak a cukrásznak a pártjára állt, aki 2012-ben megtagadta, hogy meleg párnak készítsen esküvői tortát.

Az üzlet tulajdonosa, Jack Phillips akkor azt állította, hogy a melegek házasságát ünneplő torta sértené vallási meggyőződését és az első alkotmánykiegészítésben rögzített jogát a véleményszabadsághoz. Az alsóbb bíróságok ítélete alapján ez az érvelés nem állja meg a helyét, hiszen a torta nem Phillips gondolatainak kifejezése, vagyis senki sem kötelezi melegpárti véleményre.

Az igazságügyi minisztérium a bíróságnak küldött levelében mégis Phillips érveit visszhangozta. A kiadott nyilatkozat szerint igenis megengedhető, hogy egy vállalkozás diszkriminálja az LMBT-embereket.

Jack Phillips valószínűleg nem olvasta márciusi cikkünket arról a lelkészről, aki szerint tortával gyógyítható a homoszexualitás. Ha így tett volna, lehet nem kardoskodott volna ilyen hevesen az elmúlt hónapokban.

Az LMBT-közösségnek egyébként meglepő gyakran kell cukrászokkal küzdenie. Egy másik amerikai cukrászda a hasonló botrány kirobbanása után pár évvel be is zárt, Észak-Írország egyik cukrászdája pedig olyannyira harcias, hogy még az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is hajlandó elmenni vallásos elveinek megvédése érdekében.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin