Kultúra

Hétfőn jönnek a legjobb LMBTQ rövidfilmek a Toldi moziba

A hétfőn kezdődő Friss Hús első napján rögtön érkeznek is a közelmúlt legjobb LMBTQ rövidfilmjei a Toldi moziba.

 

 

A komoly szakmai- és sajtófigyelem övezte fesztivál minden évben a legújabb magyar és külföldi rövidfilmeket tűzi műsorra. A #QUEER szekcióban öt alkotás vár minket, köztük Cannes-t is megjárt izraeli romantikus-erotikus történet, valamint szlovén, svéd és kínai darab is.

A tavalyi sikeren felbuzdulva 2019-ben már nem is egy, hanem rögtön két blokkot szentelnek a szervezők az LMBTQ rövidfilmeknek. Örvendetes módon idén olyan nagy számú női filmet neveztek, hogy a #QUEER válogatással párhuzamosan Girls’ Night Out néven önálló blokkot kaphatott a leszbikus tematika, amiről bővebben a nyomtatott magazinunkban is olvashattok.

A #QUEER szekció programjában az alábbi filmek láthatóak:

Dolfin Megumi / Rubber Dolphin (rendezte: Ori Aharon)

Tel-Aviv egy kis lakásában két férfi: találkoznak, eltöltenek egy éjszakát és szerelembe esnek. Kérdés, hogy ez a szerelem kitart-e reggelig?

 

Gu Lou Xi / The Drum Tower (rendezte: Popo Fan)

Két magányos lélek találkozik: egy zárkózott, végzős gimnazista, és egy transznemű, régiségeket áruló bolttulajdonos. Merre tartanak az életben, és át tudják-e törni a köztük húzódó kommunikációs falat?

 

Po gladini / Skipping Stones (rendezte: Blaž Slana)

Mitja visszatér Szlovéniába, miután Berlinben próbált szerencsét. Otthon a párja, Bojan várja. Mitja azonban olyan titkot hozott magával, ami kettejük kapcsolatában kerülhet, és keresi a megfelelő időpontot, hogy ezt el tudja mondani.

 

Sova över / Sleepover (rendezte: Jimi Vall Peterson)

Egy esti mozizás után a két jó barát, Emil és Adam egy ágyban kénytelenek aludni. Emil és kimondatlan érzelmei számára azonban kihívást jelent, hogy alig egy karnyújtásnyira van tőle a fiú.

 

Tikva / Hope (rendezte: Etamar Kadusheviz)

A szélsőjobboldali nézeteket valló, meleg Daniel a szerelmével akar találkozni: az út hozzá egy erőszakkal terhes éjszakán át vezet.

 

A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal vetítik. A #QUEER szekció Facebook eseményét ITT találjátok.

Időpontok:

 

2019. március 25. 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
2019. március 30. 22:00 JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin