Hírek

Gyermekjogi szervezetek üzenik Kövér Lászlónak: minden gyermek egyenlő

Mint ismert, május 15-én egy zuglói lakossági fórumon Kövér László, az Országgyűlés elnöke hosszasan elidőzött a homoszexuálisok egyenjogúságának kérdésén. A témát egy résztvevő hozta fel, aki papíron azt a kérdést küldte Kövérnek (kérdezni csak előre, írásban lehetett): “Hogyan lehet megőrizni a keresztény kultúrát egy olyan világban, ahol az élet minden területén lopakodik a liberalizmus?

Ha még csak lopakodna!” – csattant fel erre Kövér, aki egy viccel adta meg az alaphangot. “Egy liberális apuka tologatja a gyerekét a babakocsiban. Odamennek hozzá: De aranyos, kisfiú vagy kislány? – Ha nagy lesz, eldönti!

 

https://humenonline.hu/a-normalis-homoszexualis-nem-tartja-magat-egyenrangunak-jelentette-ki-a-magyar-orszaggyules-elnoke/

 

Sajnálatos módon a téma kapcsán szóba került a pedofília is – hozzá hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe. “Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.

A Gyermekjogi Civil Koalíció tagjai sajtóközleményben reagáltak az elhangzottakra: felhívják minden nyilvánosság előtt megszólaló közszereplő figyelmét, hogy vélt vagy valós szexuális irányultságától vagy nemi identitásától függetlenül minden gyermeknek joga van a biztonságos és egészséges, diszkriminációtól mentes gyermekkorhoz, és az ezt biztosító egyenlő bánásmódhoz. Ez minden gyermekre vonatkozik, függetlenül a maga vagy szülei szexuális irányultságától vagy nemi identitásától.

Az idén 30 éves, Magyarországon is hatályos Gyermekjogi egyezmény és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata egyértelműen kimondja, hogy az emberi jogok egyetemesek. A Magyar Alaptörvény is kimondja, hogy az EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Legyen szó gyermekről vagy felnőttről, egyetlen embert sem lehet bántalmazni, diszkriminálni, társadalmilag kirekeszteni. Ismételten kérik, hogy a nyilvánosságot a közszereplők a törvényeknek megfelelően az egyenlő bánásmód, az elfogadás és a szolidaritás előmozdítására használják.

A Gyermekjogi Civil Koalíció 2015 februárjában azért jött létre, hogy szakmai fórumot teremtsen és elősegítse a párbeszédet és aktív együttműködést a gyermekjogi és gyermekvédelmi civil szervezetek között.

Az aláírók:
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
Igazgyöngy Alapítvány
Család, Gyermek,Ifjúság Közhasznú Alapítvány
Gyerekesély Közhasznú Egyesület
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Magyar LMBT Szövetség
Alapítvány az Örökbefogadó és Nevelőszülőkért
Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség
Rosa Parks Alapítvány
Pressley Ridge Magyarország Alapítvány
Európai Roma Jogok Központja
Menedék Egyesület
Társaság a Szabadságjogokért
Európai Szülők Magyarországi Egyesülete
valamint Bíró Dalma, dr. Lux Ágnes, dr. Révész Magda, Cserey Miklós és Tausz Katalin szakértők

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin