Utazás

Figyelmeztetést adott ki az amerikai Külügyminisztérium a pride hónap közeledtével

Szokatlan közleményt tett közzé az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériuma: a terrorista veszély kockázatának növekedése miatt a pride hónap alkalmából külföldre utazó amerikaiak legyenek óvatosak.

A minisztérium utazási javaslatában azt írja, hogy az amerikai állampolgároknak ébernek kell lenniük a népszerű turisztikai lokációkban és az LMBTQ-emberek által kedvelt helyeken. Konkrét fenyegetéseket és nem tanácsolt helyeket nem említett.

Az amerikai diplomaták utasítást kaptak, hogy küldjék el e-mailben az utazási figyelmeztetést minden olyan amerikainak, aki külföldön tartózkodását regisztrálta a külügyminisztériumnál – közölte egy amerikai tisztviselő, aki névtelenséget kért, hogy belső ügyekről beszélhessen.

Még akkor is, ha egyre több ország tesz érdemi előrelépést a teljes egyenlőség felé, az LMBTQI+ személyeket továbbra is halálra ítélik azért, mert meg merik élni szexuális irányultságukat vagy nemi identitásukat; kényszer ‘átnevelő terápiáknak’ és ‘normalizáló műtéteknek’ vetik alá őket, diszkriminálják őket az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során, korlátozzák őket az alapvető szabadságjogok gyakorlásában, és megtagadják tőlük az azonos neműek közötti partnerség méltóságát és a család kiteljesedését” – mondta Anthony Blinken külügyminiszter nyilatkozatában.

A külügyminisztériumi riasztás egy héttel azután jelent meg, hogy az FBI és a Belbiztonsági Minisztérium hasonló közös közleményt adott ki, amelyben az LMBTQ+ rendezvények és helyszínek elleni potenciális külföldi terrorista erőszakra figyelmeztetett. A korábbi közlemény szintén nem nevezett meg helyszíneket, és nem közölt részleteket a konkrét fenyegetésekről.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin