Itthon

Férjével és két fiával kíván kellemes ünnepeket az Egyesült Államok nagykövete

Rövid videóüzenetben kíván kellemes ünnepeket David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A közösségi médiában közzétett felvételen a diplomata mellett felbukkan két fia és férje is – utóbbival együtt üzen, először angolul, majd magyarul is megpróbálkoznak a kiejtéssel.

 

 

David Pressman augusztus nyolcadika óta tevékenykedik nagykövetként Budapesten, családjával járt már Novák Katalin köztársasági elnöknél is.

A 45 éves ügyvéd egykor Madeleine Albright külügyminiszter mellett volt emberi jogi tanácsadó, majd a belbiztonsági minisztérium legfelsőbb vezetésébe is bekerült. Később, már az Obama-adminisztráció idején országa különleges politikai ügyekért felelős ENSZ-nagykövete volt.

A nemzetközi LMBTQ-jogokkal is aktívan foglalkozott: Barack Obama elnöksége idején Pressman nevéhez fűződik az az elnöki irányelv, amely az USA emberi jogi politikájának központi elemeként határozta meg a nemzetközi LMBTQ-jogok helyzetét, valamint az a globális diplomáciai kampány is, amelynek eredményeként az ENSZ történetében először született olyan határozat, amely az LMBTQ-jogokat emberi jogként ismerte el.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin