Hírek

Ez az igazság a francia szülődrámáról

Komoly indulatokat szított, miután múlt héten döntött a francia parlament alsóháza: az állami iskolákban ezentúl „anya” és „apa” helyett az „1-es és 2-es számú szülők” megnevezést kell használni az adminisztráció során.

Fontos kihangsúlyozni tehát, hogy ez nem a szülők megszólítására vonatkozik, csupán a hivatalos iskolai papírokban a megjelölésükre.

Az állami oktatásról szóló törvény módosítására azért volt szükség, hogy az iskolák működése harmonizáljon a parlament által még 2013-ban elfogadott, az azonos neműek házasságáról rendelkező törvény szövegével.

 

 

Konzervatív pártok – nem meglepő módon – ellenezték és társadalmilag veszélyesnek minősítették a módosítást, de a középre húzó kormánypárt ragaszkodik hozzá. Valérie Petit, az En Marche! egyik képviselője szerint az adminisztráció során is tekintettel kell lenni arra, hogy a gyerekek a legkülönbözőbb összetételű családokból érkeznek az oktatási rendszerbe.

Az ország legnagyobb szülői érdekvédelmi szövetsége (Fédération des Conseils de Parents d’Élèves – FCPEP) üdvözölte a döntést. Szerintük fontos, hogy a jogalkotás figyelemmel legyen a különböző és változó hátterű családokra, és hogy a törvény összhangban legyen a gyermekeket érő zaklatások elleni fellépést célzó jogszabályokkal.

 

Ilyen Franciaországban melegként felnőni

 

Forrás: 444

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin