Itthon

Elvenné a kormány a nyugdíjkedvezményt a transznemű nőktől

 

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint törvényt kell módosítani, hogy ne járhasson a nyugdíjkedvezmény transznemű nőknek.

A Veszprémi Törvényszék döntése értelmében a transznemű nők is jogosultak a Nők 40 elnevezésű kedvezményes nyugdíjazási lehetőségre.

A döntés Elvira ügyében született, akit a Háttér Társaság képviselt. Elvira még 2013-ban változtatta meg a nemét az irataiban, 2021-ben azonban kiderült, hogy a nyugdíjfolyósító férfiként tartja nyilván és nem vonatkoznak rá a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjazására vonatkozó szabályok. A bíróság határozata értelmében a kormányhivatal köteles volt módosítani az Elvirára vonatkozó adatait, mert jogellenesen szűkítette le a nemét „születési nemre”.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy ebből is látszik, hogy „létezik LMBTQ-propaganda”, és hogy „felháborító, hogy megcsúfolják a Nők 40 kedvezményes nyugdíjazási lehetőséget”. A politikus szerint az is felháborító, hogy van Magyarországon olyan bíró, aki ilyen döntést mert hozni.

Selmeczi szerint nem fogják ennyiben hagyni az ügyet, és ha kell, törvényt fognak módosítani, mert ő „nőként is kikéri magának”, hogy „valaki provokációból visszaéljen a jogszabályok adta lehetőségekkel”.

Bayer Zsolt egy cikkel reagált az esetre a Magyar Nemzetben, melyben „szerencsétlen idiótának” nevezte Elvirát, a bírót pedig „legfőbb provokátornak”, akinek „volt pofája szembemenni a természettel”.

A Magyar Nemzet szerkesztői a képaláírásnál nem voltak hajlandók az „ember” szót használni, helyette a „transznemű egyén” formát használták.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin