Hírek

Elutasíthatnák a kórházak az LMBTQ betegeket Trump Amerikájában

Egyre durvább dolgok történnek Amerikában a Donald Trump megválasztásán felbátorodott melegellenes csoportok előbújásával.

florida-med

 

Miközben folyamatosan nő a homofób fenyegetések száma, addig Floridiában új törvénytervezetet fognak benyújtani, ami extrém módon diszkriminálná az LMBTQ közösséget. A szabad vallásgyakorlásra hivatkozva Floridában is lehetővé válna, hogy a cégek és vállalkozások elutasítsák az azonos nemű párok kiszolgálását, amennyiben az ellentétes vallási vagy erkölcsi meggyőződésükkel.

A republikánus Julio Gonzalez képviselő által (aki maga is orvos) benyújtott törvénytervezethez hasonló létezik több amerikai tagállamban is, itt azonban kiterjesztenék a hatályát az örökbefogadásokat intéző ügynökségeken túl a kórházakra, a betegápolással foglalkozó otthonokra, és egyéb egészségügyi intézményekre is.

Az egészségügyi dolgozók számára lehetőség nyílna a beteg kezelésének visszautasítására, mert a törvény védelmet biztosítana számukra: az őket alkalmazó kórházak nem indíthatnának fegyelmi eljárást ellenük, hiába szegnék meg a hippokratészi esküt.

A tervezet azonban nem csak az LMBTQ közösséget diszkriminálná, hanem a nőket is hátrányos helyzetbe hozza. A gyógyszertári alkalmazottak visszautasíthatnák a fogamzásgátló termékek, az esemény utáni tabletták kiadását; a kórházi nővérek pedig abortusz esetén az asszisztálást.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin