Színes

Először nyerte cisznemű nő a Drag Race versenyét

A RuPaul Charles által alapított Drag Race birodalom egyre sokszínűbbé válik. A Drag Race Germany első évadában a nézők – Magyarországról a WOW Presents Plus streaming szolgáltatón keresztül – megismerkedhettek Pandora Noxszal, egy 29 éves bécsi drag előadóművésszel, aki már az első epizód bemutatkozó blokkjában elmondta, hogy ő cisznemű nő, idegen kifejezéssel assigned female at birth (AFAB).

Nox a verseny során három maxi challenge-t, azaz főkihívást nyert meg, és kétszer volt sereghajtó. A döntőbe a szintén osztrák Metamorkiddal és a német Yvonne Nightstanddal együtt jutott be. A három finalista RuPaul Call Me Mother című dalára adott elő koreográfiát, és még egyszer utoljára végigsétáltak a kifutón. A zsűritagok, Barbie Breakout, Dianne Brill, Gianni Jovanovic végül Noxot koronázták győztesnek, így ő lett az első cisznemű nő, aki megnyerte a Drag Race egyik évadát.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paramount+ DE (@paramountplusde) által megosztott bejegyzés

 

A Drag Race Germany-ben való szereplésével Nox lett a harmadik AFAB drag művész, aki részt vett a Drag Race sorozatban. A két korábbi induló Victoria Scone (RuPaul’s Drag Race UK harmadik évad, Canada’s Drag Race: Canada vs the World) és Clover Bish (Drag Race España harmadik évad) volt, nekik azonban nem sikerült koronát szerezniük.

Akárcsak Scone a Canada vs. the Worldben, Nox is megragadta a lehetőséget, és a Glitter Party kategóriában drag kingként lépett a kifutóra.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a Drag Race franchise-ban Pandora Nox az első AFAB győztes, a Boulet Brother’s Dragula című, hasonló, ám elsősorban a horrorra hangsúlyt fektető, jelenleg ötödik évadánál tartó drag műsornak volt már korábban is AFAB győztese, mégpedig a drag kind Landon Cider, aki a harmadik évadban győzedelmeskedett.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin