Hírek

Először nevezhet ki meleg férfit Donald Trump

Noha a Republikánus Párt tavaly augusztusi elnökjelölt-állító konvencióján Donald Trump ígéretet tett, hogy megvédi az LMBT-közösséget, ciklusának első nyolc hónapjában ennek semmi nyoma nem akadt.

A transznemű katonákat kitiltotta az Egyesült Államok hadseregéből, a június többé nem az LMBT-büszkeség hónapja – megtörve ezzel elődje, Barack Obama nyolc évnyi hagyományát. És ez csak két példa a sok közül, amelyekkel megszegte a választóinak tett ígéretét.

Mindezek után sokakat meglepett a bejelentés, miszerint az USA Németországba delegált nagykövetének a nyíltan meleg Richard Grenell diplomatát, korábbi ENSZ-szóvivőt kívánja kinevezni. Grenell jelentősen támogatta Trumpot a kampány során és már július közepétől terjengtek pletykák arról, hogy érik nagyköveti kinevezése Németországba, vagy a NATO-ba.

Richard Grenell

Az 50 éves férfi jelenleg a californiai Palm Springs-ben él, az általa alapított politikai tanácsadó céget vezeti. George W. Bush nyolc éves elnöki ciklusa idején dolgozott az ENSZ USA-delegációjának szóvivőjeként, emellett a 2012-es republikánus elnökjelölt Mitt Romney külpolitikai tanácsadója is volt rövid ideig, de a Foy News-on azóta is rendszeresen feltűnik külpolitikai kommentátorként. Pár évvel ezelőtt rákot diagnosztizáltak nála, amelyből sikeresen felépült.

A jelölést követően kinevezését még a száztagú Szenátusnak is meg kell szavaznia.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin