Hírek

Életveszélyes fenyegetéseket kap a videóval outoló lengyel pár

polish-couple

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy lengyel tévés újságíró, és párja a Balti-tengernél ünnepelték hét éves évfordulójukat. Ennek alkalmából készítettek egy coming-out videót a Roxette új dalával, amit a barátaiknak szántak. A kisfilm azonban eljutott a Roxette-hez is, akik rögtön ki is posztolták Facebookjukra, ezután pedig nem csak a barátok, hanem az egész világ megtudta, hogy melegek.

A svéd együttes posztjára érkezett kétmillió Facebook like és biztató komment után a lengyel rögvalóság is elérte a fiúkat. Miután a lengyel média is felkapta a hírt, elkezdték elárasztani a homofób hozzászólások a videót. Ezek hangvétele azonban sokkal durvább, mint amit az ember várna. Ömleni kezdtek az olyan hozzászólások, valamit privát üzenetek, hogy el fogják vágni a torkukat, hogy gázkamrába kellene őket küldeni, vagy hogy máglyán kellene elégetni mindkettőt.

Ahogy a tévés megjegyzi, a videó egyetlen negatív értékelést sem kapott a YouTube-on egészen addig, amíg a létezéséről be nem számolt a lengyel média. A pár úgy érzi, hazájuk vallásos-konzervatív gondolkodásmódja áll a fenyegetések hátterében. Megérzésük helyesnek bizonyult, a videó adatait elemezve kiderült, hogy a negatív reakciók 90 százaléka Lengyelországból érkezett.

A fenyegetések és a negatív kommentek főleg a pár másik tagját viselték meg, ezért a videót törölni akarták.

„Erre nem voltunk felkészülve. Végül arra jutottunk, ha letöröljük, azzal ők csak ők nyernek. Nem könnyű, de az eset megmutatta, hogy ez nem csak egy ártatlan, vidám kisfilm. Megmutatta, milyen sokat kell még tenni hazánkban azért, hogy a melegek félelem nélkül merjék vállalni önmagukat.”

 

Roxette – Some other summer (Jakub & Dawid video)

Find us on Facebook: @jakubidawid Song „Some other summer” recorded by ROXETTE, taken from „Good karma” album. Video made by: Jacob, David, Chris and Michael

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin