Nagyvilág

Egy pofon miatt coming outolt Charlie Carver

A Variety-nek mesélt coming out történetéről Charlie Carver, akit többek között  a Született feleségek, a Teen Wolf – Farkasbőrben és A hátrahagyottak című sorozatokból ismerhet az olvasó. Az interjú apropóját a Netflixen szeptember 30-án debütáló The Boys in the Band című film adta, amelynek Carver az egyik főszereplője – a produkció Magyarországról is elérhető.

 

The Boys in the Band

 

A film 1968-ban játszódik, a Stonewall-lázadást megelőzően, egy New York-i meleg baráti társaság születésnapi buliján – minden karaktert nyíltan meleg színész alakít, többek között Jim Parsons, Zachary Quinto és Matt Bomer. Carver egy szép, de egyszerű férfi prostituáltat játszik.

A színész az interjú során elmesélte, milyen felszabadító érzés volt meleg férfit alakítania. Úgy érzi, a film egyben a melegség normalitásának ünneplése is, ami különösen fontos számára. 2015-ben ugyanis – tehát nem sokkal hivatalos coming outja előtt – egy Emmy-rendezvényen egy, a mai napig melegségét titkoló színész kioktatta arról, hogy jobban kell vigyáznia a hanghordozásával és mozdulataival, azok ugyanis túl nőiesek, túl „melegek” és könnyen lebuktathatják.

A vita nem ért itt véget, kicsit később, amíg Carver az autójára várt, ugyanez a kolléga ismét odament hozzá és vitájuk odáig fajult, hogy a férfi arcon csapta őt. „Egyáltalán nem volt játékos, hanem nagyon is szándékos. Közöltem vele, hogy ha még egyszer hozzám mer érni, a sajtó elé megyek” – mesélte a Variety-nek. A pofon még mélyebbre taszíthatta volna Carvert a titkolózásban, ő azonban máshogy élte meg. „Ez volt az a pillanat, amikor mondtam magamnak, hogy képtelen vagyok így tovább élni. Nem tudom magam ilyen korlátok közé szorítani.

A filmhez készült egy rövid, fél órás dokumentumfilm is (Netflixen szintén elérhető) The Boys in the Band: Something Personal címmel, amelyben Carver kitér arra, hogy több olyan titkolódzó meleg színészt is ismer, akiket környezetük és menedzserük tart vissza a coming outtól és bizonyos időközönként például álrandevúkat szerveznek nekik, hogy így altassák el a sajtó és a rajongók gyanakvását.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin