Hírek

Egy lelkipásztor szerint a melegek vették el a heterók kedvét a házasságtól

„Szerencsére” akadnak dús fantáziával megáldott homofóbok, akik folyamatosan találnak újabb dolgokat, amelyek miatt a melegeket és úgy általában az LMBTQ-közösséget hibáztathatják. E sorba gyönyörűen illeszkedik Robert Jeffress lelkipásztor, aki az Egyesült Államokban egyre lanyhuló házasodási kedvet az azonos nemű párok házasságának legalizálásával hozta összefüggésbe.

 

Donald Trump és Robert Jeffress

 

A US National Center for Health Statistics adatai szerint 2018-ban történelmi mélypontra jutott a házasodási kedv az országban, 1000 főre 6,5 új házasság jutott. Bár a tanulmány kiemeli, hogy a csökkenés 1972 óta megfigyelhető, Jeffress szerint a heteroszexuális párok lelkesedésének a Legfelsőbb Bíróság 2015-ös döntése tett be igazán, amely az USA mind az 50 államában lehetővé tette a meleg és leszbikus párok polgári esküvőjét.

Valahányszor utánzatot készítünk valamiről, azzal az eredeti értékét csökkentjük” – nyilatkozta a OneNewsNow-nak, utalva a házasság elértéktelenítésére. „Ha kiterjeszted a házasságot amire csak akarod – két férfi, két nő, három férfi és egy nő – akkor miért akarna bárki is házasodni?

Jeffress továbbá nem gondolja, hogy a házassági egyenlőséget újra be lehetne tiltani, azonban az egyházak kötelességének tartja, hogy népszerűsítsék a férfi és nő kizárólagos kapcsolatát.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin