Kultúra

Egy évad után elkaszálták A fiúk a klubból sorozat új kiadását

A Queer As Folk reboot mögött álló producer-rendező, Stephen Dunn szeptember 23-án jelentette be az Instagramon, hogy egy évad után véget ér a sorozat. A gyártó Peacock streaming-szolgáltató nyolc epizód után kaszálta el a szériát, ami hiába kapott jó visszajelzéseket a kritikusoktól, valószínűleg nem nézték elegen. Még a premier előtt Dunn azt nyilatkozta a The Hollywood Reporternek, hogy nem a korábbi történeteket akarta újraforgatni, ezért ő nem használná a reboot kifejezést – sokan azonban épp azt sérelmezték, ha semmi köze nincs a sorozatnak az eredeti szériákhoz, akkor miért használja annak nevét.

 

 

A most zárult sorozat már a harmadik része volt a Queer As Folk franchise-nak. Az eredeti brit sorozatot még 1999-ben készítette Russel T Davies, aki a saját baráti társaságából merített a történethez. 2000 és 2005 között elkészült az amerikai verziói is, és habár az eredeti brit változat is népszerű volt, a sorozatot az amerikai feldolgozása tette világhírűvé, amely itthon A fiúk a klubból címen futott.

 

Jellemző a magyar viszonyokra, hogy amikor az amerikai sorozatot a Cool tévécsatorna műsorra tűzte, itthon alapos botrány lett belőle. (Az első éved hazai indulásakor az USA-ban már az ötödik évadnál járt a történet.) A sorozat közterekre és napilapokba szánt reklámanyagának közlését több hirdetési cég és újság is visszautasította, valamint olyan felkért színész is volt, aki nem vállalta a szinkronizálást. A sorozat plakátját az Önszabályozó Reklámtestület (ÖRT) is véleményezte, és a több montázsból álló plakáton végül kitakartak minden olyan képkockát, amelyen férfiak csókolóztak vagy kerültek egymáshoz túl közel.

 

Balra a kifogásolt, eredeti magyar plakát, jobbra a jóváhagyott, kitakart verzió.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin