Nagyvilág

Egy amerikai újságíró szerint a PornHub meleggé és transzneművé tesz

Michael Knowles. Fotó: Gage Skidmore, CC-BY-SA-2.0

Michael Knowles, a Daily Wire konzervatív lap politikai kommentátora szerint a PornHub titokban arra törekszik, hogy a felületén megjelenő videók heteroszexuális férfiakat meleggé vagy transzneművé változtassanak – írja az Advocate.

Knowlest a magyar jobboldal is nagyon szereti, meghívták az MCC Fesztre előadónak, és kiadták azt a könyvét is „magyarul”, amely 240 üres lapot tartalmaz, és a címe Miért is szavazzunk a Libernyákokra?.

A politikai kommentátor most az Aylo (a PornHub üzemeltetője) egyik tartalomfelelősére, Dillon Rice-ra hivatkozik, aki egy videóban azt mondja, „mondjuk 12 éves vagy, épp ismerkedsz a szexualitásoddal, talán a nemeddel is. Nem lenne hasznos, ha nem is az ünneplését, de a normalizációját láthatnád annak, amiről úgy gondolod, hogy azt akarod? Valószínűleg sokat segítene”. A videót Rice engedélye nélkül készítették, megvágták, és a szövegkörnyezet sem derül belőle ki.

Knowles „felháborodottan” mondja, hogy a PornHub tud róla, hogy 18 éven aluliak is nézik a videókat, valamint egy nagyobb összeesküvést sejt a háttérben, amelynek az a célja, hogy heteroszexuális férfiakat átszoktassanak meleg és transz pornó nézésére.

A szexuális irányultság és a nemi identitás az egyén identitásának veleszületett aspektusai. Évtizedek óta tartó tudományos kutatások és pszichológiai ismeretek alapján a szakértők egyetértenek abban, hogy ezek a tulajdonságok nem olyan választások vagy preferenciák, amelyeket külső hatások – például a média vagy a pornográfia – megváltoztathatnak. Az az állítás, hogy valaki heteroszexuálisból meleggé vagy transzneművé „változhat”, ha bizonyos típusú tartalmaknak van kitéve, nemcsak tudományosan megalapozatlan, hanem hozzájárul az LMBTQ-közösséggel kapcsolatos káros sztereotípiák és tévhitek kialakulásához is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin