Egészség

Egész napos eseményt szervez a Háttér Társaság az AIDS Világnapja alkalmából

Az AIDS Világnapja alkalmából a Háttér Társaság idei utolsó egész napos képzési eseménye a HIV-re helyezi a hangsúlyt az LMBTQ+ közösség kontextusában. „A HIV továbbra is kritikus népegészségügyi probléma, és az LMBTQ+ személyeket aránytalanul nagy mértékben érinti a vírus. E közösség egyedi egészségügyi szükségleteinek és tapasztalatainak megértése kulcsfontosságú a HIV elleni küzdelemben és az egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáférés biztosításában. E témák átbeszélésével célunk, hogy az egészségügyi szakembereket felvértezzük a befogadó, átfogó ellátás biztosításához szükséges ismeretekkel és érzékenységgel” – olvasható a képzés Facebook-eseményében.

A képzés időpontja 2023.12.02. 9:00-17:00 óra
Helyszín: Budapest
A képzés tematikája:
9:00-9:15 Érkezés, regisztráció
9:15-10:15 A negatív diszkrimináció és protokolláris szaktudás alakulásának összefüggései a HIV-vel élők ellátásában – Tóth Szabolcs ápoló doktorandusz
10:30-11:15 U=U (Undetectable = Untransmittable) -Dr. Riczu Alexandra infektológus
11:30-12:00 PrEP -Dr. Mihalik Noémi infektológus
12:00-12:45 Ebédszünet
12:45-13:15 HIV és chemsex – Dr. Tamási Béla bőr- és nemigyógyász
13:15-13:45 Mpox és HIV- Dr. Tamási Béla bőr- és nemigyógyász
14:00-14:30 A HIV-vel élőket érő stigma és diszkrimináció – Szabó M. Bence, a Háttér Társaság HIV Program vezetője
14:30-15:00 Bemutatkozik a Háttér Társaság HIV programja – Szabó M. Bence, a Háttér Társaság HIV Program vezetője
15:15-16:15 Beszélgetés az aktuális HIV/STI szűrési és a kombinációs prevenció fontosságáról – Galló Ramónával, Szabó M. Bencével moderál: Dr. Vértes Eszter

Szakértő előadók többek között Dr. Riczu Alexandra infektológus, Dr. Mihalik Noémi infektológus, Tóth Szabolcs, Dr. Tamási Béla bőr- és nemigyógyász, Szabó Bence a Háttér Társaság HIV-programjának szakmai vezetője.

A budapesti helyszínen a résztvevőknek frissítőket és ebédet biztosítanak. Az online részvételi lehetőséget Zoomon keresztül biztosítják, a megtekintéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldik ki.

A képzés a Magyar LMBT+ Medicina Társaság szervezésében kerül megvalósításra. A képzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a program célközönsége az egészségügyi dolgozók, ezért a szervezők fenntartják a jogot a résztvevők szűrésére.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin