Itthon

Conchita Wurstra nevezné át a kerületi művelődési központot a fideszes képviselő

Mihály Zoltánné, a Fidesz 15. kerületi önkormányzati képviselője hivatalos előterjesztésben kéri a kerület ellenzéki polgármesterét, hogy a helyi művelődési központot Csokonai Kulturális Központról kereszteljék át Conchita Wurst nevére – számol be a 444. „Sürgősségi előterjesztésem indoka, hogy Csokonai nevének a gyalázata nem tűr halasztást.

Az ügy előzménye, hogy a művelődési központban előadott színdarabban olyan jelmezt viselt egy férfi színész, aminek az egyik része női ruhadarabok elemeit is tartalmazta.

 

 

A botrány akkor pattant ki, amikor Szalay Kornél Géza fideszes önkormányzati képviselő is végignézte január 22-én a zártkörű ünnepi előadást és az a benyomása támadt, hogy homoszexuális propaganda zajlik a színpadon.

 

 

A képviselő két jelmezt hitt melegpropagandának: az egyik egy férfi színész által viselt „egészben vagy részben női ruha”, a másik pedig egy nőnemű színészen kiszúrt „kockás, alsónadrág-szerű rövidnadrág-féleség”.

Az előadás valójában semmilyen melegtematikát nem tartalmazott, hiszen a sütés-főzésről szólt és az a színész, aki a vőlegény és menyasszonyruhás jelmezt viselte, egy só-borstartót alakítitt – ez a darabból ki is derült.

Az arcunkba tolják a legújabb őrületet, az LMBTQ elfogadását. Abban az intézményben, ahol volt egy tízéves Anno. Ahol Örkényt játszottak és sok remek film született a RÖFI-n. Nesze neked kultúra, megjöttünk és mások vagyunk, ha akarod, ha nem!” – olvasható a Mihály Zoltánné által írt előterjesztésben. „Javaslom, hogy ha már szétverik a múltat, ne használják hozzá nemes költőnk nevét, ne alázzák meg Csokonai Vitéz Mihály nagyságát (…) már csak azért se, mert ebben az új szellemiségben kétlem, hogy lesz-e művészet, művelődés valaha is. (…) keressenek az irányultságukhoz illeszkedő névadót, például az önökhöz közel álló Conchita Wurstot.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin