Nagyvilág

Coming outolt a francia Európa-ügyi miniszter

fotó: France24

 

A francia Têtu magazin holnap megjelenő jubileumi, 25. évfordulós számának adott interjút Clément Beaune. Franciaország Európa-ügyi minisztere ebben az interjúban coming outolt a nyilvánosság előtt.

Beaune sem a családjában, sem a tanulmányai során nem tapasztalt nehézségeket az orientációja miatt, és saját példájával azt kívánja megmutatni, hogy személyiségének ez a része nem akadálya annak, hogy miniszter lehessen valakiből.

„Ma ez evidenciának tűnhet, pedig nem az. A bántalmazás, az erőszak, az elutasítás 2020-ban is létezik.”

 

A lengyelországi LMBTQ-mentes zónáit vagy a magyar kormány transz- és homofób törvénykezését nem kívánta direktben véleményezni. Ez nem meglepő, hiszen posztjából adódóan épp a napokban jelentette ki, hogy amennyiben mindkét ország kormánya ragaszkodik a vétóhoz az EU költségvetése és a gazdaságélénkítő terv kapcsán, akkor azt nélkülük hajtják végre.

„Olyan családból származom, amelynek tagjait alig két generációval ezelőtt csak azért deportálták, mert zsidók voltak. Erről nem tudok megfeledkezni. Azt azonban nem szeretném, ha azt mondanák rólam, csak azért harcokok az „LMBT-mentes zónák” ellen, mert meleg vagyok. Sértő lenne azt mondani, hogy csak magam miatt vívom ezt a harcot. Ugyanakkor európai ügyekért felelős államtitkárként felelősséggel tartozok. Harcolnom kell a tolerancia terjesztéséért.”

 

Tervei szerint jövő év elején személyesen is ellátogat az egyik lengyel „LMBT-mentes zónába”, hogy támogassa a jogaikat védő egyesületeket.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin