Színes

Beszóltak a drag queennek, rajongói a keresztény slágerlista élére repítették

Flamy Grant drag queen. Fotó: Facebook

Visszájára sült el egy amerikai keresztény zenész lejárató célzatú tweetje, amelyben egy keresztény dalokat előadó drag queenre tett rosszmájú megjegyzéseket – írja a Paste Magazine.

„Ha kíváncsi vagy, mi a végcélja a dekonstrukciós mozgalomnak az egyházban, akkor ne is keress tovább: íme az egykori gyülekezetvezető @derekwebb új kollabja egy drag queennel. Ezek már a végnapok” – posztolta ki Twitteren Sean Feucht keresztény zenész mintegy százezer követőjének. A tweet Flamy Grant drag queen és a szintén keresztény zenész Derek Webb közös dalára utalt, mely a Good Day címet viseli.

A drag queennek se kellett több, visszaírt, hogy „még csak most kezdtük el”, mire Feucht szarkasztikusan megjegyezte, hogy úgysem hallgatja senki Flamy Grant zenéjét. A TikTokon ismertté vált drag queen erre a rajongói segítségét kérte, akik szinte azonnal az iTunes keresztény slágerlistájának élére tornázták fel nemcsak a dalt, de az előadó albumát is.

Ráadásul Feucht még a tényeknek sem nézett utána, ugyanis nem Derek Webb volt gyülekezetvezető, hanem Flamy Grant, polgári nevén Matthew Blake. Méghozzá 22 évig.

Blake 2019-ben öltözött először drag queennek Halloween alkalmából. A covid-járvány kezdetekor alkotta meg Flamy karakterét, hogy ép ésszel túlélhesse a bezártságot. „Kovász készítése helyett rengeteg sminkoktató videót néztem. Élő bejelentkezésekben dragbe öltöztem és dalokat adtam elő.”

Mikor a gyülekezete lelkipásztora felkérte, hogy tartson dragben prédikációt, Blake egy TikTokra feltöltött videóban gyakorolt, ami futótűzként terjedt a platformon és több mint egymillió megtekintést ért el. Saját bevallása szerint a pozitív kommenteket olvasgatva döbbent rá, hogy a drag queen léttel másoknak is segíthet.

A TikTok-sztár szerint „nagyon nehéz most azonosulni a keresztény egyházzal Amerikában”. Mégis úgy érzi, fontos, hogy megpróbáljon helyet teremteni benne, hogy a következő generációk, akik olyan helyzetekben nőnek fel, ahol nem lehetnek önmaguk, „lássák, hogy nincsenek egyedül”.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin