Nagyvilág

Azonos nemű párokat áldanak meg katolikus vezetők Németországban

 

Márciusban bejárta a világsajtót a római katolikus egyház új, Ferenc pápa által aláírt rendelete, miszerint a papok nem adhatják áldásukat azonos nemű párok kapcsolatára. „A homoszexuális párok kapcsolatának megáldása nem tekinthető érvényesnek” – üzeni a világegyház. Ezzel azonban az egyház nem minden tagja ért egyet és vannak, akiknek az egyet nem értését tettek is követik.

Közéjük tartozik a német római katolikus egyház több vezetője is. Hozzáállásuk nem meglepő, az egyenlő házasság bevezetésével egyre több országban merül fel az igény az egyház részéről, hogy megáldják az azonos nemű párok házasságát. A helyi püspökök üzenik, az egyháznak modernizálódnia kell.

Ennek apropóján az egyház több helyi vezetője, összesen mintegy 350 pap az azonos nemű párok tömeges megáldására készül május tizedikén. Az akciónak saját honlapja is van és a szervezők üzenik: A szerelem győz. A szerelem áldás. Áldottak, akik szeretik egymást. Ünnepelni kell a sokszínűséget, a számos történetet, anélkül, hogy bárki úgy érezze, rejtőzködnie és titkolóznia kell.

A párok, akik áldást kérnek a nagy napon, a honlapon regisztrálhatnak. Az egyház képviselői emellett minden katolikus hívőt arra buzdítanak, tegyenek ki otthonuk ablakába valami kreatív szimbólumot, amely azt üzeni, ők is támogatják a szerelem sokféleségét.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin