Nagyvilág

Az új First Lady egyik első útja LMBTQ egészségügyi központba vezetett

Január huszadikán tette le elnöki esküjét Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke. Vele együtt költözött a Fehér Házba felesége, dr. Jill Biden (doktori címét a Delaware-i Egyetemen oktatási vezetésből szerezte), aki már az első napokban több rendezvényen részt vett és több helyszínre ellátogatott Washington DC-ben.

 

dr. Jill Biden

 

Egyik első útja a főváros Whitman-Walker Health egészségügyi központjába vezetett, amelynek egyik kiemelt fókusza az LMBTQ közösségen, valamint a HIV-gondozáson van. Washington DC-ben a Whitman-Walker volt az első egészségügyi intézmény, amely a nyolcvanas évek elején HIV-pácienseket gondozott.

Helyi meleg, transz és HIV aktivisták kitörő örömmel fogadták a hírt, miszerint alig 72 órával az új elnök beiktatása után felesége egyik első lépéseként az LMBTQ közösség által szeretett kórházba látogatott.

Nem ő az első First Lady egyébként, aki megjárta a helyszínt: Barbara Bush is ellátogatott ide 1989-ben és megölelt egy férfit, valamint a karjában tartott egy csecsemőt, akik AIDS-ben haldokoltak.

 

A Washington Blade 1989. március 24-ei száma

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin