Nagyvilág

Az iskolaigazgató kiszúrta a szivárványos lufikat, a kamera meg felvette

„Melegnek lenni oké” – ez a felirat állt azon a rajzon, amit egy amerikai iskolás készített. A kép kikerült a többi diák alkotása közé, mígnem állítólag egy szülői panasz miatt az iskola vezetése eltávolította azt. Csakhogy közben az iskola egyik közelebbről meg nem nevezett alkalmazottja az eltávolítás közben a náci zászlóhoz hasonlította a rajzot.

 

 

Ezzel a kiszólással a többi szülőt sikerült felbőszíteni, akik már petíciót is indítottak az iskolaigazgató Bipul Singh és Sandra Scott igazgatóhelyettes lemondása érdekében. Az USA Georgia államában található város, Athens egyik iskolájában történtek után a tankerület vezetése próbálta menteni a menthetőt, az igyekezetüket aztán egy rövid videóval maga az iskolaigazgatónak sikerült lenullázni.

Az illetékes tankerület felügyelője levélben jelentette ki, hogy a náci zászlóra tett utalást teljes mértékben elítélik, elnézést kérnek a diákoktól, és támogatják a sokszínűséget, az elfogadást és az LMBTQ közösséget.

Mindezt azután, hogy az iskolaigazgató ollóval kiszúrta a szivárványos lufikat.

Miután a városban híre ment a történteknek, valaki szivárványos lufikat küldött az igazgatónak és a helyettesének az Oglethorpe Avenue Elementary School épületébe. Az eredeti rajzot készítő diák családja ügyvédet fogadott, ő osztotta meg a küldemény adatait. A tíz szivárványos lufi mellé a feladó ugyanazokat a szavakat írta, mint ami a rajzon is szerepelt: „Melegnek lenni oké”. A biztonsági kamera felvételei szerint az igazgató nem értékelte a gesztust.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin