Hírek

Az amerikai külügyminiszter elismerte, nem tett semmit a csecsenföldi melegekért

 

Az amerikai külügyminisztert, Rex Tillersont a csecsenföldi helyzetről David Cicilline képviselő kérdezte. Mielőtt bekerült a képviselőházba, Cicilline volt az első olyan nyíltan meleg polgármester az USA történetében, aki egy tagállam fővárosát, jelen esetben Providence-t irányította.

Tillerson a csecsenföldi helyzetről nyilatkozva azt mondta, hallott a dologról, de egyetlen találkozón se hozta szóba, amikor orosz politikusokkal tárgyalt.

„Nem tudtunk minden ügyről szót ejteni a találkozókon.”

Amikor rákérdeztek, hogy az elnök, Donald Trump vajon beszélt-e a csecsenföldi helyzetről Vlagyimir Putyinnal, így válaszolt:

„Nincs tudomásom arról, hogy beszélt-e erről az elnök vagy sem.”

 

A jelek szerint folytatódik a hárítás, korábban a Fehár Ház szóvivője nyilatkozta azt, hogy még abban sem biztos, Trump tud-e egyáltalán arról, mi folyik Csecsenföldön. Eközben a terror elől menekülőktől az Egyesült Államok megtagadta a vízumot.

Trumppal ellentétben az európai vezetők határozottak a kérdésben: Theresa May angol miniszterelnök sürgős lépéseket ígért, Angela Merkel német kancellár pedig május elején Vlagyimir Putyinnal történt találkozóján a csecsenföldi melegek jogainak biztosítását kérte az orosz elnöktől. Németország azóta el is kezdte a menekültek befogadását.

A legutolsó hírek szerint az orosz fennhatóság alatt álló kaukázusi köztársaságban a legfelsőbb vezetés által támogatott homofób üldöztetések során eddig már 26 meleg férfit gyilkoltak meg.

 

(GayTimes)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin