Utazás

Az Air France büszkén repít a világ legjobb pride-jaira – Párizs és Vancouver

Többször hangsúlyoztuk már, mennyire fontosnak tartjuk az olyan kezdeményezéseket a nagy világcégek részéről, amelyek kifejezetten az LMBT közösséget szólítják meg. Örömmel jelentjük, hogy az Air France légitársaság most különleges ajánlattak kedveskedik mindazoknak, akik szeretnének ellátogatni Párizs, Vancouver, New York vagy San Francisco Pride-eseményeire.

[adrotate banner=”14″]
hirdetés
Felvonulók tömege Párizsban
Felvonulók tömege Párizsban

Az egyedülálló kampány keretében jelentős árengedménnyel vásárolhatjuk meg jegyünket a négy fantasztikus város egyikébe (vagy akár az összesbe, ha eléggé vállalkozó szelleműek vagyunk), amelyek mindegyike kiváló úticél. Jelen cikkünkben Párizs és Vancouver meleg életével illetve pride-jával szeretnénk megismertetni titeket.

Párizs a szerelmesek városa, és maga a meleg negyed, a Marais is romantikus hangulatot áraszt szűk utcáival és apró üzleteivel. Go-go táncosokkal teli egzotikus bártól (Banana Café, Rue de la Ferronnerie 13.) ódon hangulatú cruising báron át (Micman Bar, Rue Geoffroy l’Angevin 24.) könnyű ebédet kínáló kávézóig (Open Café, Rue des Archives 17.) minden megtalálható itt. Amellett, hogy egymást érik a meleg szórakozóhelyek, a Marais egyben Párizs zsidónegyede, és a művészeti szcéna is említésre méltó. Ha tehát elfáradtunk a bulizásban, akkor térjünk be egy kóser henteshez és kóstoljuk végig a charcuterie kínálatát; ha pedig szellemi feltöltődésre vágyunk, a Pompidou Központ – vagy éppen egy apró helyi galéria – legújabb tárlata biztosan elkápráztat majd.

A Marais egyik utcácskája
A Marais egyik utcácskája

Franciaország egészéről elmondható, hogy melegbarát: azonos nemű személyek 2013 óta köthetnek házasságot. Az első pride-eseménynek tartott felvonulást 1977. június 25-én tartották, és azóta is minden június harmadik szombatján rendezik meg az éves parádét. A párizsi Pride Szövetség 1991-ben alakult meg, és a város meleg élete szempontjából hatalmas áttörést jelentett, amikor 1997-ben 300 000 ember részvételével itt zajlott az 5. EuroPride. A párizsi pride-on évente egyébként több, mint 700 000-en vesznek részt, így hát garantált a fergeteges hangulat és a sokszínű kavalkád. A felvonulást idén június 27-én tartják, de előtte május 22-25. között még megrendezik a Tournoi International de Paris nevű LMBT sporteseményt, május 13-tól 17-ig pedig a „maciké” a főszerep, ahol többek között megválasztják Mr. Bear France-ot (vagy ahogy ők mondják: Monsieur Ours).

A szivárványos Davie Street
A szivárványos Davie Street

Átszelve az Atlanti-óceánt és az amerikai kontinenst, látogassunk most el Kanada egyik legszivárványosabb városába, Vancouverbe! Ne riasszon el senkit, hogy a város igencsak messze van az Egyenlítőtől: a július 25. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő 37. Vancouver Pride honlapján több helyen is arra intenek a szervezők, hogy óvjuk magunkat az erős napfénytől, így biztosan kellemes időre számíthatunk. A kanadai település melegnegyede, a Davie Village lelkesen hirdeti jellegét: 1999-ben a helyi vállalkozók egy ottani művészt, Joe Average-et kérték fel, hogy tervezzen díszzászlókat a lámpaoszlopokra. Ezek a napocskás-szivárványos zászlók azóta is büszkén függnek az oszlopokon, és a Davie Street egyik végén egy hatalmas szivárványos gyalogátkelőhellyel is kiegészültek.

A felvonulás előtti héten számos szórakoztató programon vehetünk részt. A pride-hét első eseménye a július 25-én megtartott Pride Run&Walk lesz, amely során 5,5 illetve 10 km-es távokon futhatunk és/vagy gyalogolhatunk a festői Stanley Parkban. Ugyanezen a délutánon rendezik meg a Picnic in the Park nevű családias hangulatú eseményt, ahol különböző játékokkal és versenyekkel várják a kikapcsolódni vágyókat. A július 31-ei Davie Street Block Party pedig kiváló bemelegítésként szolgálhat a vasárnapi nagy parádéhoz: a hatalmas utcai bulin dj-k és sörkert emeli a hangulatot.

Kanadai srácok
Kanadai srácok

Vancouverben egész augusztus hónapban találhatunk LMBT eseményeket. A pride-dal párhuzamosan rendezik meg a Queer Művészeti Fesztivált (július 23 – augusztus 7.), amelyen idén a közösség problémáira reflektáló, gondolatébresztő, izgalmas munkákat tekinthetünk meg, augusztus 13–23. között pedig queer filmfesztivált tartanak.

AZ INTERNETES KEDVEZMÉNYKÓDRA VONATKOZÓ FELTÉTELEK:
Észak-, Közép és Dél-Amerika: HUMEN838
Kedvezmény értéke: 25000 Ft.
Internet kedvezménykód Európa: HUMEN837
Kedvezmény értéke: 15000 Ft.
A kedvezmények kizárólag az www.airfrance.hu oldalon vásárolt jegyek esetében érvényesíthetőek.

Foglalási időszak: 2015. június 30-ig.
Utazási időszak: 2015. augusztus 31-ig.
Kiindulási repülőtér: kizárólag Budapest.
Minimum nettó jegyár tengerentúli jegyek esetében: 71500 Ft
Minimum nettó jegyár európai jegyek esetében: 25000 Ft
Kizárólag az AIR FRANCE és KLM járatokon érvényes.
A kedvezmény kizárólag turista osztályú repülőjegyekre érvényes.
A kedvezménykód foglalásonként egy jegy esetében érvényesíthető.
Ajánlatunk a promóció végéig, vagy visszavonásig érvényes.
Az Air France fenttartja annak jogát, hogy a promóció feltételeit bármikor, külön értesítés nélkül módosítsa.
Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor irány az Air France honlapja, és csapjatok le a kedvezményes repülőjegyekre, hogy ti is részesei lehessetek a világ legjobb LMBT eseményeinek!

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin