Nagyvilág

Amerikai képviselő: az iskolabezárások és a közösségi média miatt több a transznemű fiatal

Marjorie Taylor Greene amerikai képviselő a COVID miatti iskolabezárásokat és a közösségi médiát okolja a transz identitású fiatalok számának „drámai növekedéséért”.

Greene, aki 2021 óta képviseli Georgia állam 14. választókörzetét az amerikai Képviselőházban, az elmúlt években felháborító kijelentéseiről és összeesküvés-elméleteiről vált ismertté. A fenti állítást kedden tette a koronavírus-járvánnyal foglalkozó albizottság meghallgatásán. A meghallgatás címe „Az iskolabezárások szándékos és nem szándékos következményei”.

Greene azokról a diákokról beszélt, akik „ébren töltött óráik nagy részében egyedül ülnek a képernyő előtt, és online tanulással próbálják magukat képezni, de sokaknak nem sikerül. Emellett a TikTokon és az Instagramon töltik az idejüket, ami két mérgező pirula a gyermekeink elméje számára. Az iskolabezárások óta drámaian megnőtt a transz identitású gyerekek száma, ami az azt megelőző években nem volt sem normális, sem gyakori, és ez az új fejlemény szerintem lesújtó.

A Képviselőházban a tavaly novemberi félidős választások óta a jobboldali republikánusok vannak többségben, így a bizottságokban és albizottságokban is övéké a többség. A meghallgatáson a négy megjelent tanú közül három ellenezte az iskolabezárásokat mint közegészségügyi intézkedést a COVID-világjárvány csúcspontján. Az egyikük Virginia Gentles volt, az Oktatási Szabadság Központ igazgatója a Független Női Fórumon, egy jobboldali szervezeten belül.

Gentles az úgynevezett iskolaválasztás híve, amely gyakran azzal jár, hogy az állami iskolák kárára magániskolákba irányítanak állami és szövetségi forrásokat. Emellett transzfób álláspontjáról is közismert. „Egyetlen gyermek sem születik rossz testbe” – olvasható a Twitter-oldalán. Emellett gyakran tesz közzé olyan tweeteket és blogbejegyzéseket, amelyekben kifejti, hogy ellenzi a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi ellátást.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin