Kultúra

A musical végén, a színpadon zajlott a leszbikus színésznő esküvője

 

Történelmet írt a The Prom című Broadway musical, amikor előadás közben vezették le egy leszbikus pár esküvőjét.

A Tony-díjra jelölt musical cselekménye egy leszbikus gimnazista körül forog, akinek elutasítják kérését, miszerint női partnerét szeretné elvinni az iskolai bálba. Most azonban sikerült még különlegesebbé tenniük az előadást, amikor a New York-i közönség előtt kötött házasságot a stáb egyik tagja és kedvese – írja a New York Times.

A darab végén, amikor a szereplők megérdemelt tapsukat kapták a közönségtől, a musical szövegkönyvének koordinátora, Armelle Kay Harper feleségül vette Jody Smith színésznőt. A ceremónia levezénylése is színházi ember tiszte volt, hiszen a musical alapjául szolgáló könyv egyik írója, Bob Martin örömmel adta össze a párt, miután engedélyt kapott a színpadon zajló esküvő levezényléséhez.

„Ez egy nagyon izgalmas este számunkra, mivel két ember, aki nagyon kedves a szívünknek, úgy döntött, hogy összeházasodnak. Erre pedig itt fog sor kerülni, most, ebben a percben. Ha jól tudom, eddig még soha nem történt ehhez hasonló egyik Broadway színpadon sem. Egészen biztos vagyok benne, hogy ez lesz az első” – mondta Martin a közönségnek a ceremónia előtt.

 

 

„Neked szentelem életemet. Megígérem, hogy tisztelni foglak és törődök majd veled, hogy gondodat viselem és bátorítalak majd, és hogy egész életem során szeretni foglak” – hangzott az eskü szövege.

A pár 2017-ben ismerkedett meg egy randi applikáción keresztül, majd tizenkilenc nappal később eljegyezték egymást. A New York Times arról is megkérdezte őket, mit gondolnak a színdarabról, melynek Armelle részese lehetett, és ezzel a ceremóniával együtt Jody is:

„Nagyon sok műsor és pár színdarab is van, ahol a leszbikusok mindig csak másodlagos szereplők, vagy nevetség tárgyává teszik őket. Mind szeretjük a Fun Home című musicalt, de az egy dráma. Ezért A bál igazán különleges ebből a szempontból. Ez egy ünnepség, és vicces anélkül, hogy a leszbikusok látnák ennek kárát. Ez az egész rengeteg örömöt okoz nekünk.”

Jody és Armelle úgy tervezik, hogy a színpadi esküvő után egy hagyományosabb ceremónián is kimondják a boldogító igent, mégpedig szeptember 21-én. Armelle családja azonban úgy tűnik, nem lesz jelen, mert a színésznőnek gyermekként homofób környezetben kellett felnőnie, mely megnehezítette életét.

„Annak ellenére, hogy egy ilyen környezetből jöttem, sosem éreztem egy szemernyi megbánást vagy szégyent sem. Számomra mindent megér az, hogy szerethetem Jody-t. Csakúgy mint az, hogy önmagam lehetek. Remélhetőleg idővel ők is látni fogják, mennyire gyönyörű az, amikor két ember szereti egymást.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin