Színes

A homofób anyuka könyveket tiltana be, miközben meleg a saját fia

Monica Brown / fotó: granburyisd

 

Monica Brown évek óta küzd azért, hogy az iskolai könyvtárakból száműzzék a szerinte erkölcstelen könyveket. Az ő olvasatában erkölcstelennek számít minden, amiben bármilyen formában LMBTQ karakterek vagy témák tűnnek fel. A texasi Granburyben tagja volt annak a bizottságnak, amely a helyi iskolakörzetben vizsgálta az elérhető könyvek tartalmát, ebben a minőségében rendszeresen felszólalt az iskolatanács ülésein, és eddig több mint 80 könyvet akart betiltani.

A nő egészen addig elment, hogy azt javasolta, a könyvtárosok helyett a helyi lelkész döntse el, mely könyvek kerülhetnek az állami iskolák polcaira, majd idén májusban feljelentést tett a megyei rendőrfőnöknél, azt állítva, hogy az iskolakörzet pornográfiát tesz elérhetővé a diákok számára.

Olyan keresztes hadjáratot folytat a könyvek ellen, hogy az végül megszólalásra késztette a saját gyerekét: a most 28 éves fiát öt éve tagadta ki az asszony a melegsége miatt. Weston Brown erről a Twitteren írt a nő egyik megszólalása után: „Ez az én anyám. Fájdalmas látni, ahogy a queer láthatóság eltörléséért dolgozik. Közeledik az öt éves évfordulója annak, hogy a 2018-as coming outom után gyakorlatilag el vagyok vágva a családomtól és a testvéreimtől.”

Weston Brown az NBC Newsnak arról beszélt, magánügynek tekintette azt, hogy a szülei a hitük miatt kitagadták őt, de azt nem tudja elnézni, hogy a homofób nézeteiket politikai aktivizmusra használják egy olyan időszakban, amikor annyi alapvető jog áll támadás alatt az országban egyébként is.

Ahogy Brown írja, ő és nyolc testvére magántanulók voltak, mialatt az anyja egy keresztény oktatási szervezet igazgatójaként dolgozott. Monica szigorúan ellenőrizte a könyveket és a filmeket, amelyekhez hozzáférhettek, és vallásos buzgalmában egészen odáig elment, hogy a fiának olyan brownie-t sütött, amely állítása szerint „egy kis kutyaszart” is tartalmazott. Ezzel akarta illusztrálni a gyerekének, milyen hatással vannak a könyvekre és a filmekre az azokban megjelenő káros eszmék. A lépést az váltotta ki, hogy az akkor már 20 éves fiú megnézte a moziban a Bosszúállók: Ultron kora című filmet, amitől a nő eltiltotta. Az ominózus brownie fotóját a nő később a Facebookon is megosztotta.

A fiú 2018-ban coming outolt, a szülei akkor egy vallási tanácsadóhoz irányították, és csak a templomban engedték találkozni a kisebb testvéreivel. Ezzel egy időben az asszony közölte vele, el van tiltva a családi ünnepségektől és összejövetelektől, azokon nem vehet részt többé.

Az asszony arról is meg van győződve, hogy a fia homoszexualitását az a „bohócdémon” okozta, ami akkor szállta meg, amikor 10 éves korában látott egy részletet az Az című Stephen King filmből. Westonnak, aki a család elsőszülött gyereke, nem sikerült meggyőznie a szüleit arról, hogy a homoszexualitás nem választás kérdése és nem is bűn.

A szülők ragaszkodnak ahhoz, hogy ők nem kifejezetten az LMBTQ-könyveket veszi célba. Az NBC News szerint azonban a betiltani követelt 80 könyv hatvan százalékában mégis LMBTQ karakterek vagy témák szerepelnek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin