Hírek

A helyi templom kényszerítette a könyvtárat, hogy megváljon egy LMBTQ mesekönyvtől

Egy nyilvános könyvtár Nyugat-Virginiában engedett a helyi templom nyomásának, és levett polcairól egy a gyerekek számára írt LMBTQ mesekönyvet.

Daniel Haack Prince & Knight (Herceg és lovag) című könyve egy herceg történetét meséli el a gyerekeknek, aki beleszeret egy lovagba, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A tartalom emlékeztet minket más középkori tündérmesékre, ahol a főszereplők szerelembe esnek, és elsősorban a gyerekeket szólítják meg vele. Most azonban a herceg nem foglalkozik a hercegnő megmentésével, akivel végül egybekelhet, hanem egy másik férfiba szeret bele – írja a Pride.

 

Prince & Knight

 

Egy nyugat-virginiai lelkész, Josh Layfield azonban azzal vádolja a könyvet, hogy a mese szerinte egy szándékos kísérlet arra, hogy beleneveljék a gyerekekbe – főként a fiatal fiúkba – az LMBTQ életstílust.

„Sajnos ez a könyv egyenesen a bűnbe vezeti a gyerekeket, és a szülőknek és a közösségben élő lakosoknak figyelemmel kell követnie az ehhez hasonló eseményeket.”

Az Upshur megyei nyilvános könyvtár ennek hatására eltávolította kínálatából Daniel Haack könyvét, és el kell dönteniük, hogy a Prince & Knight végleges betiltásra kerül-e épületükben más gyermekeknek írt LMBTQ könyvekkel egyetemben, amelyeket Layfield és gyülekezete könnyen támadásba vehet legközelebb.

A lelkész véleményével azonban korántsem ért egyet mindenki, és több család is petíciót írt alá annak érdekében, hogy harcoljanak a könyv betiltása ellen. Szerintük igenis fontos, hogy a gyerekek több fajta meséhez is hozzáférjenek, mivel ennek köszönhetően csökkenthetik a zaklatást, a bántalmazást, a gyűlölet-bűncselekményeket és az öngyilkosságot az LMBTQ fiatalok körében.

Természetesen maga az író is tudomást szerzett a tilalomról, és egyenesen nevetségesnek találja az elképzelést, miszerint a könyve bárkit is meleggé változtatna. Arra is felhívta a figyelmet, hogy rengeteg meleg felnőtt élte le úgy a gyermekkorát, hogy csakis heteroszexuális párok szerelméről olvasott. Hiszen azzal, ha valaki meleg és meleg karakterekről olvas, segíthetik az egyén saját elfogadását, és ez nyilván nem fog egyetlen gyereket sem varázslatos módon meleggé tenni.

„Csodálatos, hogy ennyi helyi szülő és lakos támogatja a könyvet, hiszen ez nem más, mint a szeretet és az elfogadás ünneplése. Ez olyan, mint a bátor herceg és a lovag, akik szembenéznek a sárkánnyal, hogy megvédjék a királyság védtelen lakóit, és bármi is történjen, a gyerekek Buckhannonban tudni fogják, hogy rengeteg kedves, szerető és elfogadó szomszédjuk van”

– nyilatkozta a könyv írója, Daniel Haack.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin