Színes

Díjat kapott Donatella Versace az LMBTQ közösség melletti kiállásáért

Jótékonysági munkájáért elismerésben részesült a Galileo Alapítványtól Donatella Versace olasz divattervező, a Versace-ház feje. Az alapítvány eredeti missziója a római katolikus egyház nemzetközi jótékonysági kezdeményezéseinek támogatása.

Donatella mellett többek között Sharon Stone is átvehette a Filantrópia Prófétája díjat a Galileo második Hit és Filantrópia Csúcstalálkozóján, amelyet múlt csütörtökön tartottak az angliai Oxfordshire-ben található Blenheim Palace-ban.

Versace, aki a díjat a társadalom peremére szorultak támogatásáért, valamint az LMBTQ közösség jogaiért végzett munkájáért kapta, elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja az elismerést.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue (@voguemagazine) által megosztott bejegyzés

 

A díj arra ösztönöz, hogy továbbra is világszerte felemeljem a hangomat az LMBTQ közösségért. Büszke szövetséges vagyok, és a támogatásunk soha nem volt még ilyen fontos. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a világ igazságosabb és méltányosabb hely legyen” – mondta a divattervező, aki Edward Enninful, a brit Vogue korábbi főszerkesztője mellett vette át a díjat.

Stone a díjat humanitárius munkájáért, az AIDS-szel kapcsolatos adománygyűjtésért és a Talitha Kum vallásos nővérek támogatásáért kapta, akik világszerte küzdenek az emberkereskedelem ellen. További díjazottak voltak Mary Robinson, Írország korábbi köztársasági elnöke és Daniel Barenboim, a West-Eastern Divan Orchestra zenekar karmestere.

John McCaffrey, a Galileo Alapítvány elnöke szerint „helyénvaló, hogy ebben a kritikus időszakban kitüntetik azokat, akik fáradhatatlanul dolgoztak az egyenlőség és az emberi jogok előmozdításáért”.

A csúcstalálkozó során moderált panelbeszélgetések zajlottak a béke, az óceánok védelme és a gyermekek számára biztonságos világ megteremtése témakörökben. Az első csúcstalálkozót 2022 októberében tartották a Vatikánban Ferenc pápa védnöksége alatt.

 

hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin