Színes

Először mesélt róla a Jóbarátok színésznője, mit kellett elviselnie a leszbikus esküvős rész miatt

Először beszélt a nyilvánosság előtt a Jóbarátok színésznője, Jane Sibbett arról az epizódról, amelyben karaktere, Carol Willick és leszbikus szerelme, Carol összeházasodtak.

A nagysikerű amerikai sorozatban Sibbett játszotta Ross Geller (David Schwimmer) volt feleségét, Carolt. Carol azt követően coming outolt férjének – akivel hamarosan el is váltak -, hogy megismerte Susant. A leszbikus esküvőt feldolgozó epizód, amely a második évad 11. epizódja – az amerikai sitcomok történetében csupán a második volt, amely megörökítette egy azonos nemű pár esküvőjét.

Sibbett a sorozat indulásának 30. évfordulója alkalmából mesélt a The Sunnak. „Azt mondanám, hogy 95 százalékban támogatóak voltak az emberek, de egyszer Kanadába repültem egy Disney-film forgatására, és egy gyerek rám kiabált az iskola ablakából: ‘Menj haza, amerikai buzi!”.

Karakterének azonos nemű szerelme a családján belül is okozott konfliktust, a saját apa onnantól nem volt hajlandó nézni a sorozatot. „Egyszer felhívott egy nő a régi templomomból és közölte, hogy a pokolban fogok égni”.

Mindezek ellenére a színésznő a mai napig „ajándéknak” tartja, hogy egy leszbikus pár a kilencvenes évek első felében így jelenhetett meg tévénézők millióinak képernyőjén. „Úttörő volt egy leszbikus karakter a tévében, de az is, ahogy Carol és Ross a válást és a közös szülőséget veszekedés nélkül kezelte”.

Érdekesség, hogy röviddel az epizód sugárzása előtt az NBC 200 részmunkaidős operátort alkalmazott, hogy fogadják a telefonos panaszok áradatát a leszbikus esküvő ábrázolása miatt. Mindössze tizenegy hívást kaptak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin