Nagyvilág

Donald Trump új hazugsága, hogy nemátalakító műtéteket végeznek iskolákban

Javában zajlik az elnökválasztási kampány az Amerikai Egyesült Államokban és Donald Trump, a republikánus elnökjelölt folyamatosan hazug megjegyzéseket tesz. Így volt ez nemrég a Moms for Liberty (Anyák a Szabadságért) nevű szervezet is. „A transzneműség hihetetlen dolog. Gondolj bele: a gyereked elmegy iskolába, és néhány nap múlva átműtve jön haza. Az iskola dönti el, hogy mi lesz a gyerekeddel”.

Trump egy pár nappal később, egy másik kampánygyűlésen megismételte vad állításait, mondván: „Kamala Harris támogatja, hogy az államok elvehessék a kiskorú gyermekeket a szüleiktől, nemváltoztató műtétet hajtsanak végre rajtuk, majd hazaküldjék őket. El tudod képzelni, hogy szülő vagy, a fiad elmegy otthonról, azt mondod neki: Jimmy, nagyon szeretlek, menj, szép napot az iskolában! És a fiad egy brutális műtét után tér vissza? El tudod ezt egyáltalán képzelni? Mi a fene baj van az országunkkal?

 

 

Amikor a CNN a megjegyzésekről kérdezte a Moms for Liberty társalapító Tiffany Justice-t, ő elismerte, hogy a vádak hamisak, de azt mondta, „hálás Trump elnöknek”, amiért így beszélt, mert felhívta a figyelmet a témára. „Megragadta az emberek figyelmét, most beszélünk róla, és ez nagyon boldoggá tesz” – mondta.

Természetesen orvosszakértők széles skálája sorakozott fel, hogy megcáfolják Trump képtelen hazugságait. A CNN-nek nyilatkozva Dr. Meredithe McNamara, a tekintélyes Yale School of Medicine gyermekgyógyászati tanszékének adjunktusa, aki a serdülőkori orvoslásra specializálódott, rámutatott, hogy minden, amit Trump mondott, hazugság.

Bármilyen műtétet szakképzett egészségügyi központban végeznek, nem pedig egy iskolában” – mondta. „Természetesen a szülők hozzák meg az orvosi döntéseket a gyermekeikről, különösen, ha nemi megerősítésről van szó.

Kate King, az Iskolai Ápolók Országos Szövetségének elnöke az NBC News-nak elmondta, hogy az iskolai ápolóknak még a recept nélkül kapható gyógyszerek beadásához is szülői és orvosi engedélyre van szükségük. „Kizárt, hogy bárki is műtétet végezzen az iskolákban egy osztályteremben” – mondta.

 

Taylor Swift hivatalosan is Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin