Nagyvilág

Meleg férfiakat kényszerítettek az ukrán frontra Csecsenföldön

Csecsen katonák a Donbászban 2022-ben / fotó: Wikipedia

Csecsenföldön meleg férfiakat tartóztattak le és kényszerítettek arra, hogy Oroszország oldalán harcoljanak az ukrajnai frontvonalon – közölte a North Caucasus SOS nevű LMBTQ jogvédő csoport.

A lengyel közszolgálati televízió angol nyelvű hírportálja, TVP World idézi a jelentést, ami szerint legalább hét meleg férfit zsaroltak meg a biztonsági erők, hogy önként jelentkezzenek szolgálatra, és legalább egyet megöltek.

A csecsenföldi LMBTQ közösség támogatására 2021-ben létrehozott csoport szerint 2022 szeptemberében, még mielőtt Vlagyimir Putyin részleges mozgósítást hirdetett volna, hat férfit tartóztattak le Csecsenföldön homoszexualitás gyanújával. A jogvédő csoport állítása szerint a férfiakat koholt vádakkal fenyegették, és közölték velük, hogy előzetes letartóztatásba fognak kerülni, ahol a többi rab tudomására fogják hozni az orientációjukat.

Ezután választás elé állították őket: vagy fizetnek 17 ezer dollár váltságdíjat (átszámítva kb. 6 millió forintot), vagy „önként” jelentkeznek ukrajnai frontszolgálatra. A Csecsen Köztársaság erői Oroszország részeként az orosz hadsereg oldalán harcolnak.

A váltságdíj összege túl nagy volt három fogvatartott férfi családjának, őket így végül arra kényszerítették, hogy beleegyezzenek az önkéntességbe. A 2022-es letartóztatásokat követően folytatódtak a hasonló esetek, és a következő évben további négy meleg férfit kényszerítettek így katonai szolgálatra. Az NC SOS csoport jelentése hozzáteszi, hogy ezen férfiak további sorsa ismeretlen.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin