Hírek

Coming out a Vatikánban!

Hatalmas bombát robbantott a lengyel származású, de a római katolikus egyház szívében, a Vatikánban szolgálatot teljesítő Krzysztof Olaf Charamsa. Kiállt a nyilvánosság elé és elmondta, hogy homoszexuális, sőt, boldog párkapcsolatban él egy spanyol férfival.

A helyzet már csak azért is rendkívüli, mert a coming outot pont akkorra időzítette, amikor az egyházon belül tanácskozások indulnak a családról való tanításról, annak lehetséges reformjáról.

Krzysztof Charamsa és élettársa
Krzysztof Charamsa és élettársa

A 43 éves pap nem titkoltan saját egyházának is üzenni kívánt. „Itt az idő, hogy az egyház kinyissa a szemét, és rájöjjön, hogy a homoszexuális hívőknek ajánlott totális önmegtartóztatás embertelen” – mondta Charamsa, aki azt is tudja, hogy a bejelentése után fel kell hagynia a szolgálattal.

Az egyház villámgyorsan reagált a szerintük felelőtlen lépésre. Kirúgták a Hittani Kongregációból, amelynek az atya 2003 tagja volt, valamint megfosztották mindkét egyetemi tanári címétől. A hivatalos közlemény tagadja, hogy mindez azért történt, mert coming outolt. Azzal érvelnek a döntés mellett, hogy így nem várt médianyomást helyezett a tanácskozásokra.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin