Hírek

Tüntetnek a franciák a leszbikusok lombik bébi programja ellen

Több ezer tüntető lepheti el Párizs utcáit, hogy felvegye a harcot a törvény ellen, amely engedélyezné a nőknek az in vitro fertilizációt (IVF), vagyis az üvegben történő megtermékenyítést.

 

Képünk csupán illusztráció.

 

A törvényt idén szeptemberben hagyta jóvá Franciaország alsóháza, és ez volt az első újítás az LMBTQ közösségért, mióta legalizálták az azonos neműek házasságát. A jelenlegi törvények arra kényszerítik a leszbikus és az egyedülálló nőket, hogy külföldön vessék alá magukat a kezelésnek. Némely francia bíróság azt is megvonta azonos nemű párok esetén, hogy a nem biológiai anya megkapja szülői jogait – számol be róla a Gay Times.

A törvény, amelynek bevezetésére várnak, fedezné az összes 43 év alatti nő orvosi költségét. Azt is lehetővé tenné az így fogant gyermek számára, hogy tizennyolc éves kora után megtudja annak a személynek a nevét, aki a spermáját adományozta a program keretein belül.

A tüntetés szervezői abban reménykednek, hogy közel 100 ezer ember vesz majd részt az eseményen. Amikor Franciaország 2013-ban bevezette a házassági egyenlőséget, legalább 340 ezren fejezték ki egyet nem értésüket az utcákon. A tüntetők javarészt jobboldali politikai eszméket vallanak, valamint konzervatív római katolikusokat is várnak más konzervatív emberekkel együtt.

A törvény ellenzői azzal magyarázzák döntésüket, hogy ilyen esetben az apa hiánya fenyegeti a család szerkezetét, és ahhoz vezethet, hogy a meleg férfiak béranya segítségével alapíthassanak családot gyermekeikkel.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin