Lifestyle

Ezért jó, ha a kutyusodat rászoktatod a nyers étkezésre!

 

Egyre többen döntenek úgy, hogy teljes mértékben megpróbálnak lemondani az egészségtelen, mesterséges anyagokkal és hozzáadott ízfokozókkal felturbózott ételekről, és egészségesebb, alternatív étrendet választanak maguknak. De miért hagynád ki a kutyusod vagy cicád az életmódváltásodból? Itt az ideje, hogy megismerd a B.A.R.F-ot, vagyis a biológiailag megfelelő nyers etetés módszerét.

Sajnos csak kevés gazdi fordít akkora gondot kis kedvence étkezésére, mint a sajátjára. Pedig a kutyusok és cicák is megérdemlik, hogy odafigyeljünk a táplálkozásukra. Már csak azért is érdemes odafigyelni a helyes étrend kialakítására, mert így megőrizhetjük állatkánk egészségét is. Ha a legjobbat szeretnéd a kutyusodnak, felejtsd el a mesterséges hozzávalókkal és tartósítószerekkel felturbózott konzerveket és tápokat, és ismerd meg a B.A.R.F-étkezést.

Mi is az a B.A.R.F?

A B.A.R.F a Biologically Appropriate Raw Food szavakból áll össze, jelentése: biológiailag megfelelő nyers etetés. A lényege, hogy visszatér ahhoz a rendszerhez, amely szerint házi kedvenceink ősei éltek. Az étkezés alapja a nyers hús, a rágható csontok, valamint a zöldség- és gyümölcspép, melyek mindegyikét kivétel nélkül nyersen fogyasztják az állatok.

Miért nyers?

Elsőre talán bizarrnak hangzik, de ha jobban belegondolsz, kicsit sem az. Elég a kutyák és macskák fogait megnézni, vagy utánaolvasni, hogyan is működik az emésztőrendszerük. Eláruljuk: mivel húsevők, pont úgy, hogy meg tudják rágni és emészteni a nyers húst. Az ő gyomrukban sokkal több gyomorsav van, mint a miénkben, ez pedig segíti a hús és a csont emésztését, rövid bélcsatornájuk pedig sikeresen teljesíti a fehérjék és a zsírok gyors felszívását.

 

 

Nemcsak arról van szó, hogy kvázi a nyers hús fogyasztására lett „beprogramozva” a testük, de a gabona és szénhidrátok fogyasztásával (amivel tele vannak a kutyatápok) jócskán meggyűlik a bajuk, hiszen nincs a nyálukban olyan enzim, amivel ezt meg tudnák emészteni. Ezért ha gabonát és más szénhidrátot eszik a kutya, kizárólag a hasnyálmirigye tudja az emésztéshez szükséges enzimeket megfelelő mennyiségben előállítani, ami így túlterheli azt, és hosszabb távon komoly betegséghez vezet.

Leszámolás a rémképekkel

Sokan megrettennek attól, hogy nyers hússal etessék kedvencüket, pedig a húsevő állatok nyála olyan összetevőt is tartalmaz, mely fertőtlenít, megöli a szalmonellát, az e-colit és hasonló baktériumokat. És ha ez még nem lenne elég: a gyomorsav is hasonló funkciókat lát el. Az pedig teljesen alaptalan félelem, hogy veszettekké válnának a nyers étkezéstől.

Hogyan kezdj hozzá?

Vegyél olyan húst, amit a házi állatod szeret, és nem allergiás rá. Ezt feldarabolhatod, ledarálhatod, vagy akár egyben is odaadhatod neki. Tegyél hozzá (pépesre feldolgozott) zöldséget vagy gyümölcsöt, amik a szükséges vitamin- és rostbevitelről gondoskodnak. Ha pedig nincs kedved az étel elkészítésével vesződni, akkor se ess kétségbe, van segítség.

ebFALAT

Szerencsére van olyan webáruház, ahol csakis olyan termékeket lehet vásárolni, amit a tulajdonos már a saját kutyáin is tesztelt, és száz százalékig meg van arról győződve, hogy amit neked ajánl, az kifogástalan minőségű. Felejtsd el a hizlaló gabonával teli száraz tápokat, és válaszd az ebFALAT-nál kapható, változatos húsokból készült, konyhakész B.A.R.F menüket, amivel semmi más dolgod nincs, mint kiolvasztani és tálalni. A B.A.R.F táplálás következtében az allergiás tünetek csökkennek (szőrhullás, sebesre vakarás, stb.), a hasnyálmirigy-gyulladás elkerülhető, és az állatorvosi látogatások száma is csökkenhet.
További infók: www.barfmagyarorszag.hu

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin