Hírek

Apáca zavarta haza a homofób ellentüntetőket egy olasz pride-ról

 

A hétvégén került megrendezésre Monza városában az idei évi Pride felvonulás, ám az olasz városkát sem kímélték az ellentüntetők, akiket meglepő módon egy apáca zavart haza.

Egy katolikus LMBTQ-ellenes csoport nagy tervekkel készült az idei Pride-ra Olaszországban. Levelet írtak a rendőrfőnöknek, melyben ellenezték a felvonulás megtartását, valamint egy közös imádságot is szerveztek a helyi katolikus templomnál, melynek végeredménye nem éppen olyan lett, mint amilyenre számítottak – írja a Gay Star News.

Bár a levelet elküldték Michele Davide Sinigagliának, Monza rendőrfőnökének, válasz az információk szerint nem érkezett. Az ellentüntetők ennek ellenére megvalósították tervüket, mivel úgy vélik, a Pride megszüntetésével megvédhetnék Monza és Brianza lakóit attól a provokatív viselkedéstől, melyet a vallási érzékenység, a közerkölcs és az illem irányába mutatnak a felvonuláson.

Amikor azonban imádkozni kezdtek a templomkertben, egy apáca, pontosabban a Sacramentine Apácák egyik tagja kilépett a kolostorból, és felszólította őket arra, hogy távozzanak.

Az esetnek hamar híre ment Olaszországban, és a közösségi oldalakon máris az idei Monza Pride hőseként tekintenek az említett apácára, és legszívesebben díjjal jutalmaznák cselekedetéért. Olyan is akadt emellett, aki annyira nevetségesnek találta a helyzetet, és azt, ahogy az apáca sikeresen elzavarta a templomkertből az ellentüntetőket, hogy állítása szerint egészen 2052-ig fog nevetni a történteken.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin