Hírek

Megválasztották Olaszország első transz polgármesterét

Bár már korábban is volt példa transznemű politikusra Olaszországban, az idei évben megválasztották az első transz polgármestert – Gianmarco Negrit.

A negyvenéves Gianmarco Negri a több mint 3700 lakosú Tromellóban, Pavia megyében nyerte el az emberek bizalmát – írja a Gay Star News.

 

Gianmarco Negri

 

Negri a legutóbbi két évtizedet büntetőjogászként töltötte, a választást pedig 37,5 %-al nyerte meg a baloldal támogatásával. Nem is olyan régen egy műsorban, a Love Me Genderben vett részt, mely randi lehetőséget kínált a transznemű közösség számára.

Mindig is férfinak éreztem magam. A megannyi operáció alatt sikerült megtalálnom a bátorságomat, amellyel rájöhettem egyszer s mindenkorra, hogy ki is vagyok valójában. Nem tudom, hogy hívhatom-e magamat a jogainkért folyó harc szimbólumának, de minden erőmmel azon vagyok, hogy így legyen.

Gianmarco Negri előtt már korábban is volt példa Olaszországban transznemű politikusra: 2006-ban Vladimir Luxuriát beválasztották az Európai Parlamentbe. A világon az első transz képviselő az új-zélandi Georgina Beyer volt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin