Hírek

Romának hitték, megverték a Sziget szír-kanadai meleg előadóját

Kanada magyarországi nagykövete, Isabelle Poupart számolt be #NotMySziget hashtaggel Twitter-oldalán arról a végtelenül elszomorító esetről, amely a nagykövetség vendégével, Danny Ramadannal történt meg múlt pénteken a Sziget Fesztiválon. A 2014-ben Kanadába menekültként érkező fiatalembert a rendezvényen egy fiatal fehér férfiakból álló csoport megverte. Egyetlen bűne az volt, hogy romának nézték.

 

Niclas Trouvé svéd, Isabelle Poupart kanadai nagykövet, Danny Ramadan és Kanicsár Ádám András, a Humen főszerkesztő-helyettese a Sziget Fesztiválon

 

Danny, akivel hamarosan exkluzív anyaga jelenik meg a Humennek, tavaly megjelent könyvét, a The Clothesline Swing című gay fiction alkotást jött népszerűsíteni Magyarországra, ennek keretében volt meghívott vendég a Sziget Fesztiválon is. A férfi szíriai születésű, hazájában a börtönt is meg kellett járnia LMBTQ-aktivizmusa miatt.

No Title

Given the strong #AgainstRacism focus and the inclusive spirit at #Sziget2018, it was very shocking for me to learn that last Friday, a group of white young men verbally & physically assaulted the Damascus-born now Vancouver-based author & LGBTQ activist @DannySeesIt …

2018-ban. Európában. Ez elfogadhatatlan. Harcoljunk együtt a rasszizmus és az előítéletek ellen.” – olvasható a nagykövet bejegyzésében. A történtek mindannak ismeretében még elkeserítőbbek, hogy  a Sziget különösen nagy hangsúlyt fektet a rasszizmus, az intolerancia elleni harcra. Az emberi jogok tisztelete és egymás elfogadása a plakátokon is rendszeresen felbukkanó üzenet.

 

 

Az eset kapcsán a Sziget az Indexnek az alábbiakat írta: „A Szigeten pont az a jó, hogy nem hullik termékeny talajra egy ilyen szélsőséges vélemény, mindemellett mélységesen elítéljük, ha ilyen eset megtörténik. Azt azonban hisszük, hogy egy esetből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teljes Szigettel kapcsolatban, s bár ez a Szigeten történt, nem a Sziget szellemiségét tükrözi, hanem éppen ellentétes azzal.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin