Hírek

Celine Dion és Taylor Swift rajongói ellenzik leginkább az egyenlő házasságot

A TickPick a jegyértékesítés piacának egyik legnagyobb globális szereplője. Most egy felmérésben összefüggéseket kerestek az amerikaiak zenehallgatási szokásai és politikai, társadalmi kérdésekre adott válaszaik között. Meglepő eredmények születtek.

 

 

Olyan kérdésekre kerestek választ például, hogy a különböző politikai pártokat támogatók számára ki a közös zenei kedvenc (Elton John, a Beatles és a Rolling Stones), melyik előadó rajongói támogatják leginkább a fegyvertartás szigorítását (Beyoncé, Bruno Mars, Lady Gaga), vagy épp melyik előadó rajongói találják leginkább borzalmasnak Donald Trump elnökségét (ironikus módon épp Kanye West rajongói).

A felmérés érdekes összefüggései között találni a zenei ízlés és az azonos nemű párok házasságának kérdését. Az eredményekből az derül ki, hogy a leginkább támogatóak az alternatív zenei irányzatok, a blues és a klasszikus rock, míg az elutasítók a country, a jazz és a klasszikus zene kedvelői közül kerülnek ki legnagyobb számban.

 

forrás: TickPick

 

Ami azonban meglepetés, hogy előadókra lebontva olyan melegikonok, mint Celine Dion (22,3%) és Taylor Swift (19,7%), vagy éppen a Bee Gees (19,9%) rajongóinak egy jelentős hányada ellenzi a házassági egyenlőséget.

Ezekből a számokból elsősorban az derül ki, hogy ezen előadók zenei munkásságát még azok is elismerik, akik egyébként nem értenek egyet az adott sztár világképével. A társadalmi kérdésekben konzervatív állásponton lévők egyik legnagyobb kedvence éppen az a Celine Dion, aki mellett legutóbb Deadpool táncolt tűsarkúban (sajnos nem maga Ryan Reynolds, hanem Yanis Marshall, de őt is szeretjük) – a kanadai énekesnő még a fegyvertartás szabadságában vagy épp Donald Trumpban hívő zenehallgatók körében is tarol.

 

 

A teljes elemzést ITT lehet böngészni.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin