Hírek

A melegházasság-ellenes képviselőnek a TV-ben szólt be meleg bátyja

Egy élő televíziós vitában konfrontálódott egymással az ausztrál melegházasság-ellenes képviselő, Bridget McKenzie és meleg bátyja. A politikus a lehető leg hidegebb módon válaszolt testvérének.

Ausztráliában továbbra is vita folyik a házassági egyenlőség bevezetés mikéntjéről, de nagyon úgy néz ki, hogy az ausztráloknak egy népszavazáson kell dönteniük erről. Legalábbis az újraválasztott miniszterelnök, Malcolm Turnbull ezt szeretné, mivel így nagyobb esélyt lát az azonos neműek házasságának bevezetésére. Azon félelme, hogy még a konzervatívabb párttársai is az indítvány ellen szavaznának a parlamentben, nem is annyira alaptalan.

bridget-mckenzie
Bridget McKenzie azon képviselők egyike, akik miatt Malcolm Turnbull a népszavazás mellett döntött.

Bridget McKenzie, Turnbull koalíciójának egyik tagja ugyanis korábban már kijelentette, parlamenti szavazás esetén nemmel voksolna. „Minden kérdésben a lelkiismeretem szerint szavazok. És a lelkiismeretem azt súgja, mondjak nemet az azonos neműek házasságára.”

Ezzel a kijelentésével szembesítették a napokban az ABC Q&A című műsorában, amikor bejátszották bátyja videóüzenetét. „A parlament és az ausztrálok többsége is támogatja a házassági egyenlőséget. Tényleg szükséges 160 millió dolláros népszavazásra költeni? És mit gondolsz, ez a vita milyen hatással van a melegek és leszbikusok érzelmi jólétére, azaz az enyémre is?” – tette fel kérdéseit Alastair McKenzie.

alastair-mckenzie
A szenátor fivére szerint nagyon káros az ausztrál LMBT-közösségre a népszavazás.

McKenzie szenátor talán a leghűvösebb módon válaszolt testvére észrevételeire: „Úgy hiszem, hogy ez a kérdés akkor lenne a leginkább káros, ha mi ausztrálok nem vennénk figyelembe mások érveit a vitában. Ezért van a népszavazás. Nekem egyfajta lelkiismereti rálátásom van a kérdésre: a házasság csak férfi és nő között legyen. Ahogy magam látom, ezzel kisebbségben vagyok. De sok képviselőben látom, hogy örlődnek aközött, hogy tiszteletben tartsák az embertársaikat, és megfeleljenek saját lelkiismeretüknek.”

Igen, jól olvastátok, a szenátor válaszában meg sem említi a bátyját.

A Zöld párti Larissa Waters viszont meghallotta Alastair McKenzie szavait, és így válaszolt a szenátornak: „Mindannyian tudjuk, hogy a népszavazás nagyon káros lehet az ausztrál LMBT-közösségre, és ezt már a bátyád is érzi. Szerintem hallgatnunk kéne erre a szempontra. Az ország túlnyomó többsége támogatja a házassági egyenlőséget. Mi amúgy is állandóan mindenféle dolgokat legalizálunk. Ez a dolgunk, mint parlamenti képviselők. Ezt meg is tehetnénk akár holnap. Ez az, amit a Parlament csinál!”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin