Utazás

Élvezzük a tavasz szépségeit Németországban!

Zöldellő parkok, égkék tengerek, a végtelen hegyek és a csillagos ég lenyűgöző békéje vár minket, ha tavasszal Németországba látogatunk. A Német Turisztikai Hivatal 2016-ban különösen nagy hangsúlyt fektet az ország természeti látványosságainak bemutatására, ezért idén igazán érdemes felfedezni őket. Ha pedig egy helyre ellátogattunk, a többi már könnyedén magához vonz minket.

Uckermark_Lakes_jetty

Németország számos különleges természetvédelmi területtel büszkélkedhet, azonban ezek közül is kiemelkedik az északon fekvő Watt-tenger partvidéke, amely 2009 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. A Hamburg közelében fekvő, Hollandián, Németországon és Dánián átívelő 500 kilométeres partszakasz a világ legnagyobb összefüggő árapálysíksága. A síkság arca naponta kétszer jelentősen megváltozik: az árapály-jelenségnek köszönhetően ugyanis a 10 kilométer átlagszélességű területet egyszer elborítja a víz, másszor pedig békés sétákat tehetünk a homokon és megcsodálhatjuk a hihetetlenül gazdag vízi élővilágot. Az érintetlen természet eme szeletét hozzáértő vezetőkkel a legjobb felfedezni.

Barnim_Koniks_Hobrechtsfelde_countryside

Azoknak, akik a tengerparti elmélkedés helyett mozgalmasabb kirándulásra vágynak, a különféle túrahelyszíneket ajánljuk. Aktívabb pihenést kínál például az Uckermark régióban található Alsó Odera-völgy Nemzeti Park. A víz közelségét ugyanis itt máshogy élvezhetjük: a területen található 200 tavon kiváló kenus túrákat lehet tenni, amelyek közben fürödhetünk, horgászhatunk, vagy egyszerűen csak sütkérezhetünk a napon. Néhány tartománnyal odébb, de még ugyancsak északon van az Elba Folyammenti UNESCO-bioszféra-rezervátum, ahol kajakos túrákon ismerkedhetünk meg az itteni változatos flórával és faunával.

Hasonlóan izgalmas lehet a Harz Nemzeti Park, ami a biciklis és a gyalogos túrázók kedvence. A mondákkal átszőtt Harz-hegység fő attrakciója természetesen az 1142 méter magas Brockenberg, amelyet gyalog vagy a Brockenbahn nevű hegyi vasúttal is megközelíthetünk. Ha már szóba kerültek az erdei vasutak, akkor meg kell említeni a Berlintől mindössze félórányira található Barnim Nemzeti Parkot is, ahol egy eredeti gőzmozdonnyal szelhetjük át az idilli tisztásokkal és tavacskákkal teli tájat. Ez utóbbi hely kiváló lehet azoknak, akik egyszerre szeretnék felfedezni a német fővárost, de egy kicsit szeretnének elmerülni a természeti szépségekben is.

Berchtesgaden_alpine_pasture_Muehlsturzhoerner

Akiket a fent már említett misztikus mondavilág érdekel, azoknak egyértelműen az örök klasszikust, a Fekete-erdőt ajánljuk. A magyaroknak elsősorban a Duna-forrás miatt érdekes ez a hely, de a német fantáziavilág egész kialakulásában is fontos szerepet játszott. A magaslatokról páratlan kilátás nyílik a burjánzó erdőségekre, amelyet mély tavak és sötét mocsarak szabdalnak fel. Hogy el ne vesszünk a fák sűrűjében, számos vezetett túra közül választhatunk, az egészen rövidektől az órákon át tartó – de varázslatos tájakra vezető – sétákig.

Mondják, hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Igazán jó társaságba kerülhetünk tehát, ha a Bliesgau UNESCO-bioszféra-rezervátumot választjuk vakációnk egyik színhelyéül. A Saar-vidék délkeleti sarkában végtelen gyümölcsösök, lenyűgöző nyírfaerdők, folyóparti mezőségek és, – hogy előbbi kijelentésünk értelmet nyerjen – orchideamezők sokasága várja a látogatókat. Május-július környékén a leggazdagabb ez a vidék, ahol a 30 őshonos orchideafaj virágzása mellett ókori római és kelta emlékeket is felfedezhetünk.

Igazi romantikus lelkeknek való a Rhön UNESCO-bioszféra-rezervátum, ahol a végtelen tájakon szó szerint szárnyra kelhetünk, hogy aztán megpihenjünk az itteni falvak különleges békéjében. Ez a vidék ugyanis a vitorlázórepülés bölcsője: Hessen tartomány legmagasabb hegye, a Wasserkuppe a légisportok kedvelőinek találkahelye. A tájat benépesítik a békésen legelésző Rhön juhok, és miközben elfeledkezünk a mindennapi élet hektikusságáról, megízlelhetjük a helyi kézművesség termékeit is. Az élmény egyértelmű megkoronázása pedig a Sternenpark, amely számos kiváló megfigyelőhelyet kínál az éjszakai csillagnézéshez.

További információk: http://www.germany.travel/hu/pihenes/termeszeti-es-nemzeti-parkok/termeszet-es-nemzeti-parkok.html

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin