Hírek

12 éves transz lány a Marvel legújabb szuperhőse

Egy 12 éves amerikai lány megmutatta a világnak, milyen erőteljes lehet akár egyetlen ember hangja is.

A Disney+ csatornán futó Marvel’s Hero Project epizódról epizódra olyan fiatalokat mutat be, akik valami rendkívülit hajtottak végre. Az első évad hatodik része a New Jersey államban élő Rebekah-ról szól, aki gyerekek egész generációjának jelenti a remény lángját az éjszakában.

Rebekah nemcsak szűk közösségében, de szélesebb körben is már most nagyon aktív. Év elején beszédet mondott a New Jersey-i törvényhozásban, lobbizva a februárban aztán elfogadott törvény mellett, amely kötelezővé tette az LMBTQ történelem oktatását az állami fenntartású iskolákban.

Történetéről rövid összefoglalók YouTube-on is elérhető:

 

 

Rebekah története nemcsak politikai aktivitása miatt különleges. Ő és szülei már nagyon fiatal korától szembesültek vele, hogy boldogtalan fiúként. „Nem az volt, akinek lennie kellett volna, úgyhogy változtatásra volt szükség” – nyilatkozta a Marvelnak édesapja, aki egyébként lelkészként tevékenykedik közösségükben.

Az egyébként mélyen vallásos család együtt indult el az úton, segítették Rebekah-t a tranzícióban. A kislány napról napra boldogabb volt, mindenki szeme láttára nyílt ki és lett igazi önmaga. Édesanyja szerint rendkívül fontos, hogy a transz gyermekek megértő szülői fülekre találjanak. Édesanyja elmondása szerint a transzneműek 41 százaléka kísérel meg öngyilkosságot élete folyamán.

 

 

Rebekah meg tudta mutatni, hogy transznak lenni nem valami rossz dolgot jelent” – meséli édesapja. „Ez nem egy titok, amit rejtegetni kell. Ez egy gyönyörű, csodálatos része az identitásodnak és ő ezt képes volt másokkal is megosztani és nagyszerű dolgokat elérni általa.

Rebekah-t nem az teszi szuperhőssé, hogy transznemű. „Mindig mondom, hogy Rebekah-ban az egyik legkevésbé érdekes dolog, hogy transz” – mutat rá édesapja. „Ez csak egy nagyon kicsi szelete annak, aki ő maga.

A kislány bízik benne, hogy története minél több emberhez, minél több hozzá hasonló korúhoz eljut szerte a világban és inspirációul szolgálhat mások számára. „Nincs semmi rossz abban, ha valaki transz és azokban sincs semmi rossz, akik a transz emberekért küzdenek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin